Αντιηλιακές μεμβράνες: Τα 5+1 οφέλη των φιμέ τζαμιών

Τα φιμέ τζάμια μπορούν να σου προσφέρουν πολλά περισσότερα απ’ όσα νομίζεις.

  • -
  • -

Μία από τις πιο πολυχρησιμοποιημένες αισθητικές αλλαγές της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι τα φιμέ τζάμια. Πρόκειται για μία πολύ απλή διαδικασία η οποία όχι μόνο προσθέτει στιλιστικούς πόντους στο αυτοκίνητο σου, αλλά επιφέρει και μερικά ακόμη οφέλη που μπορεί να μην είχες σκεφτεί. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοκινητοβιομηχανιών προσθέτει αντιηλιακές μεμβράνες στον εργοστασιακό εξοπλισμό ολόκληρης της γκάμας τους. Πάμε να δούμε λοιπόν τα 5+1 οφέλη που έρχονται μαζί με την προσθήκη φιμέ:

1. Μειώνουν την φθορά της καμπίνας

interior

Ο ήλιος αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς, όχι μόνο του εξωτερικού χρώματος του αυτοκινήτου, αλλά και των επιφανειών εντός της καμπίνας οι οποίες εκτίθενται καθημερινά στην ακτινοβολία του. Οι αντιηλιακές μεμβράνες αποκρούουν το υπεριώδες φως που προέρχεται από αυτόν, αποτρέποντας έτσι το ξεθώριασμα που έρχεται σε βάθος χρόνου.

2. Προστατεύουν το δέρμα των επιβατών

hand

Το ταμπλό και γενικότερα το σαλόνι του οχήματος σου, δεν είναι το μόνο που μπορεί να υποστεί ζημιά από τον ήλιο. Όπως ακριβώς χρειαζόμαστε αντιηλιακή προστασία όταν βρισκόμαστε στην παραλία, το ίδιο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε και σε μέρη όπως η καμπίνα του αυτοκινήτου μας, καθώς οι ηλιακές ακτίνες είναι το ίδιο βλαβερές ακόμη και μέσα από τα τζάμια.

3. Μειώνουν την θερμοκρασία του εσωτερικού

heat-in-car

Εκτός από προστασία, τα φιμέ τζάμια μπορούν να διατηρήσουν και την ατμόσφαιρα εντός του οχήματος σε πιο ευχάριστες θερμοκρασίες. Σε μέρη όπως η Ελλάδα αλλά και σε αυτοκίνητα με σκουρόχρωμο εσωτερικό, το συγκεκριμένο όφελος μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο, ειδικά κατά την περίοδο του καλοκαιριού. Η δουλειά του a/c γίνεται ευκολότερη και η καμπίνα ψύχεται αρκετά γρηγορότερα. 

4. Προσφέρουν ιδιωτικότητα

thief-looking-in-through-car-window

Ανάλογα το πόσο σκούρο θέλετε να είναι το φιμέ που θα χρησιμοποιήσετε στο αυτοκίνητο σας, τα σκούρα κρύσταλλα σας προστατεύουν και από τα «αδιάκριτα βλέμματα». Προσέξτε μόνο το επίπεδο διαφάνειας που θα διαλέξετε να μην υπερβαίνει το όριο που θέτει ο ΚΟΚ. Δείτε εδώ τι λέει ο νόμος!

5. Αυξάνουν την ασφάλεια σε περίπτωση θραύσης τζαμιού

broken car glass

Οι αντιηλιακές μεμβράνες βοηθούν ακόμη και στην περίπτωση ατυχήματος. Πως γίνεται αυτό; Σε περίπτωση ατυχήματος, η μεμβράνη μπορεί να βοηθήσει ώστε αν σπάσει το τζάμι, αυτό να παραμείνει ως ένα κομμάτι και να αποφευχθούν τραυματισμοί που θα μπορούσαν να προκαλέσουν «αδέσποτα» θραύσματα.

Δείτε ακόμη Μικτή ασφάλεια: Πόσο κοστίζει και γιατί να την επιλέξω;

+1. Εντυπωσιακή εμφάνιση

Αφήσαμε το αυτονόητο για το τέλος. Αυτός ίσως να είναι ο πρώτος λόγος που έρχεται στο μυαλό των περισσότερων για να τοποθετήσουν φιμέ τζάμια στο αυτοκίνητο τους και όχι αδίκως. Οι σκούρες επιφάνειες μπορούν να τονίσουν τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου σας, ενώ δημιουργούν και μία πιο «καθαρή» συνολική εικόνα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...