Πόσο είναι το πρόστιμο αν... κατέβεις τα σκαλιά της Piazza di Spagna με Maserati; [video]

Το να προκαλέσεις ζημιές σε ένα τόσο σημαντικό μνημείο της Ρώμης, εκτός του ότι αποτελεί βεβήλωση, επισύρει και βαριές ποινές.

  • -
  • -

Ήταν μεσάνυχτα όταν ένα αυτοκίνητο εθεάθη στην πεζοδρομημένη ζώνη της Piazza di Spagna, στο κέντρο της Ρώμης. Ο οδηγός του κινούνταν στον πάνω δρόμο της Trinity dei Monti, αλλά αντί να στρίψει δεξιά συνέχισε ευθεία, καταλήγοντας να κατεβαίνει τα ιστορικά σκαλιά με το πανάκριβο SUV.

Η κάμερα ασφαλείας τον κατέγραψε να κατεβαίνει το πρώτο τμήμα του μνημείου πολιτιστικής κληρονομιάς της Ρώμης, να σταματά, να κατεβαίνει κάτω για να τσεκάρει αν έχει κάνει ζημιά στη Maserati Levante και να συνεχίζει έως ότου κατέβει και το τελευταίο σκαλί, πριν εξαφανιστεί.

maserati

Οι αστυνομικοί, αφού εξέτασαν το υλικό από τα πλάνα, ξεκίνησαν άμεσα την αναζήτηση του οδηγού. Το επόμενο πρωί τον εντόπισαν στο αεροδρόμιο της Ρώμης, λίγο πριν αναχωρήσει. Ο 37χρονος υπήκοος Σαουδικής Αραβίας συνελήφθη με την κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς πολιτιστικής κληρονομιάς και μνημείων. Όπως διαπιστώθηκε, το SUV ήταν νοικιασμένο.

Θα πληρώσει ακριβά το λάθος που έκανε

Τα Ισπανικά Σκαλιά κατασκευάστηκαν μεταξύ του 1723 και 1725 και αποτελούν ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη στη Ρώμη. Καθημερινά χιλιάδες τουρίστες βγάζουν φωτογραφίες στη Piazza di Spagna, με τις Αρχές να απαγορεύουν κατά περιόδους ακόμη και τη διέλευση των πεζών προκειμένου να τα συντηρούν.

Διαβάστε επίσης: Έχετε δει ποτέ αυτοκίνητο να παρκάρει με άλμα!

Οπότε, η κίνηση με αυτοκίνητο φαντάζει ανήκουστη. Ο οδηγός της Maserati έχει υποπέσει σε μια πολύ σημαντική παράβαση και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 3 μήνες έως 1 έτος καθώς και πρόστιμο που κυμαίνεται από 1.000 έως 3.000 ευρώ, εφόσον καταδικαστεί.

maserati

Ο ίδιος στην απολογία του, υποστήριξε πως ακολούθησε τις υποδείξεις του GPS και δεν γνώριζε πως εκεί υπήρχαν τα διάσημα σκαλιά. Ανέλαβε την ευθύνη για ότι συνέβη, ζήτησε συγνώμη και αναθεμάτισε το σύστημα πλοήγησης για την εντολή που του έδωσε.

Τα περίτεχνα 136 σκαλοπάτια που συνδέουν την εκκλησία Trinità dei Monti στην κορυφή με την Ισπανική πρεσβεία και την Αγία Έδρα στο κάτω μέρος, υπέστησαν σπασίματα και φθορές. Η αντικατάσταση και επισκευή τους έχει ήδη ξεκινήσει.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...