Ποια είναι η αυτονομία της νέας ηλεκτρικής BMW iX1;

Η τρίτη γενιά του δημοφιλούς SAV της βαυαρικής φίρμας μετρά αντίστροφα τον χρόνο για το λανσάρισμα στην αγορά.

  • -
  • -

Στο τελικό στάδιο της εξέλιξης βρίσκεται η νέα γενιά της Χ1. Οι μηχανικοί της BMW ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα ανάπτυξης, με την εταιρεία να δίνει στη δημοσιότητα ορισμένες φωτογραφίες από τις δοκιμές δυναμικής οδήγησης στο κέντρο του Arjeplog, στη βόρεια Σουηδία, καθώς και τις πρώτες επίσημες πληροφορίες σχετικά με τις προδιαγραφές.

Η νέα Χ1 θα προσφέρεται τόσο με θερμικούς κινητήρες, όσο και ως plug-in hybrid, αλλά και αμιγώς ηλεκτροκίνητη. Η τελευταία θα λανσαριστεί με το όνομα iX1 και σύμφωνα με τον κατασκευαστή θα έχει συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας 18,4 – 17,3 kWh/100 km και ηλεκτρική αυτονομία 413 – 438 km, πάντα στον κύκλο WLTP.

ix1

Στα τεστ αντοχής που πραγματοποιήθηκαν στο παγωμένο Arjeplog, η BMW υπέβαλλε σε πολύ απαιτητικές δοκιμασίες την iX1, εστιάζοντας το ενδιαφέρον σε πέντε βασικούς τομείς: τους ηλεκτροκινητήρες, την τεχνολογία ηλεκτρικής τετρακίνησης, την μπαταρία υψηλής τάσης, τα ηλεκτρονικά ισχύος και την τεχνολογία φόρτισης.

Δύο ηλεκτρικά μοτέρ για τη BMW iX1

Η πέμπτη γενιά του BMW eDrive χρησιμοποιεί την τελευταία τεχνολογία κυψελών μπαταριών και την έξυπνη τεχνολογία διαχείρισης της θερμότητας, ώστε να επιτυγχάνονται σύντομοι χρόνοι φόρτισης και μεγάλη αυτονομία ακόμα και σε ακραίες θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν. Με δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν στον εμπρός άξονα και έναν στον πίσω), των οποίων η ισχύς κατανέμεται με ακρίβεια για τη βελτιστοποίηση της πρόσφυσης και της δυναμικής απόδοσης, σε συνδυασμό με την εξαιρετικά άμεση αντίδραση της τεχνολογίας περιορισμού της ολίσθησης των τροχών, που είναι εγκατεστημένο στη μονάδα ελέγχου των κινητήρων, η iX1 είναι άριστα εξοπλισμένη για να προσφέρει οδήγηση με αυτοπεποίθηση σε όλα τα εδάφη.

ix1

Στο κέντρο χειμερινών δοκιμών του Arjeplog, τα συστήματα μετάδοσης κίνησης και πλαισίου των νέων μοντέλων υπόκεινται σε μία διαδικασία εξαιρετικά λεπτομερών ρυθμίσεων. Χιονισμένοι δρόμοι και επιφάνειες πάνω σε παγωμένες λίμνες, ειδικά προετοιμασμένες για αυτά τα προγράμματα δοκιμών, δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για τους μηχανικούς εξέλιξης και δοκιμών του BMW Group, προκειμένου να τελειοποιήσουν την αλληλεπίδραση των ηλεκτροκινητήρων, την τεχνολογία ηλεκτρικής τετρακίνησης και τα συστήματα ελέγχου της ανάρτησης στα δυναμικά τους όρια ως προς τον διαμήκη και εγκάρσιο άξονα.

Δείτε εδώ την πρώτη ηλεκτρική 3άρα της BMW

ix1

Οι παγωμένες επιφάνειες ειδικότερα, αποτελούν τις τέλειες αναπαραγώγιμες συνθήκες για να μπορούν οι μηχανικοί να διερευνούν λεπτομερώς και να βελτιστοποιούν τον τρόπο με τον οποίο το σύστημα μετάδοσης κίνησης και το πλαίσιο συνεργάζονται. Αυτό το εντατικό πρόγραμμα δοκιμών θέτει τα θεμέλια για αξιόπιστα και ασφαλή χαρακτηριστικά οδήγησης – με τη σπορ ευφυΐα που οι οδηγοί περιμένουν από μία BMW – και μία δυναμική συνολική οδηγική εμπειρία.

Πότε θα λανσαριστεί η νέα Χ1; 

Η iX1 είναι το τρίτο SAV της μάρκας που διαθέτει ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης και θα προστεθεί στην γκάμα μοντέλων αμέσως μετά το λανσάρισμα της νέας BMW X1, που προγραμματίζεται για το φθινόπωρο του 2022. Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο βασίζεται σε μία ευέλικτη αρχιτεκτονική και θα παράγεται στην ίδια γραμμή συναρμολόγησης με τις εκδόσεις με θερμικούς κινητήρες και plug-in υβριδικά σύνολα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...