BMW: Η πρώτη ηλεκτρική 3άρα – Πόση αυτονομία έχει;

Η Σειρά 3 της βαυαρικής φίρμας γίνεται ηλεκτρική και θα λανσαριστεί με την ονομασία i3 eDrive35L.

  • -
  • -

Για πρώτη φορά στην ιστορία το μεσαίο premium sedan της BMW θα είναι διαθέσιμο και σε αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση, προσφέροντας εξαιρετικούς χώρους, υψηλή απόδοση και αυτονομία.

Με μεταξόνιο μακρύτερο κατά 11 cm συγκριτικά με τις στάνταρ εκδόσεις της Σειράς 3, η i3 eDrive35L συνδυάζει μία πολυτελή εμπειρία στα πίσω καθίσματα, με οδήγηση μηδενικών εκπομπών ρύπων. Την ίδια στιγμή, το ηλεκτρικό τετράθυρο sedan προσφέρει τη σπορ δυναμική συμπεριφορά, την άνεση σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, το υψηλό επίπεδο ποιότητας κατασκευής και την ευρεία γκάμα επιλογών εξατομίκευσης.

Με μια φόρτιση βγάζει 526 km

Για την κίνηση του πολυτελούς αυτοκινήτου μήκους 4,87 μέτρων φροντίζει ένας ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 286 ίππων και 400 Nm ροπής. Η μπαταρία ενεργειακού περιεχομένου 70,3 kWh εξασφαλίζει αυτονομία 526 km με βάση το κινεζικό πρωτόκολλο CLTC και η ισχύς της φόρτισης φτάνει τα 95 kW σε συνεχές ρεύμα και 11 kW σε εναλλασσόμενο.

bmw i3

Η i3 eDrive35L επιταχύνει στα 0-100 km/h σε 6,2 sec και η κατανάλωση ενέργειας σε μεικτές συνθήκες ανέρχεται στα 14,3 kWh/100 km.

Το ηλεκτρικό sedan ενσωματώνει τα τελευταία εξαρτήματα του συστήματος κίνησης BMW Gen5 eDrive, το οποίο είναι ήδη γνωστό από τις iX3, i4 και iX. Επιπλέον, το λειτουργικό σύστημα BMW OS8 και μία ευρεία γκάμα ψηφιακών χαρακτηριστικών και υπηρεσιών αιχμής – π.χ. συνδεσιμότητα 5G και το Ψηφιακό Κλειδί (Digital Key) – κάνουν το ντεμπούτο τους στη Σειρά 3.

Διαβάστε επίσης: Έφτασε στην Ελλάδα η BMW i4 – Πόσο κοστίζει με επιδότηση;

Από αισθητικής πλευράς δεν υπάρχουν αξιοσημείωτες αλλαγές, με τους χώρους να είναι ιδανικοί ακόμη και για 5 άτομα και το πορτμπαγκάζ να έχει όγκο 410 lt.

Σχεδιασμένη αποκλειστικά για την Κίνα  

Η ηλεκτρική 3άρα σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε για την αγορά της Κίνας, όπου θα ξεκινήσει την εμπορική της πορεία τον ερχόμενο Μάιο. Ταιριάζει απόλυτα στις ιδιαίτερες απαιτήσεις των Κινέζων πελατών και η ρύθμιση της ανάρτησης έγινε από το R&D τμήμα της κοινοπραξίας BMW Brilliance Automotive Ltd. στο Shenyang, με βάση τις συνθήκες του οδικού δικτύου της αχανής ασιατικής χώρας.

Η BMW i3 eDrive35L θα συναρμολογείται αποκλειστικά για την Κινεζική αγορά στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Shenyang. Για την Ευρώπη δεν υπάρχει μέχρι στιγμής σχέδιο λανσαρίσματος.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...