Η Mazda «σκοτώνει» το πισωκίνητο «6» για χάρη των SUV;

Μετά το πρώτο plug-in hybrid SUV, η Mazda ετοιμάζει τρία ακόμη μοντέλα. Η έκδοση παραγωγής του θαυμαστού Vision Coupé ωστόσο, φαντάζει απίθανο να περάσει στην παραγωγή.

  • -
  • -

Τον περασμένο μήνα, ξεκίνησε η παραγωγή του CX-60, ενός εντυπωσιακού αισθητικά SUV, το οποίο είναι και το πρώτο μοντέλο της Mazda που κάνει χρήση plug-in τεχνολογίας. Την ίδια στιγμή, η ιαπωνική φίρμα έχει στα σκαριά τρία ακόμη μοντέλα που βασίζονται σε μια καινούρια πλατφόρμα.

Όσον αφορά στο Vision Coupé που παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο το 2017 και ουσιαστικά αποτελούσε την επόμενη γενιά του Mazda 6, η εταιρεία δεν φαίνεται να δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για να το περάσει στην παραγωγή. Αυτή την στιγμή, στο πλάνο της, προτεραιότητα έχουν τα SUV, μια κατηγορία αυτοκινήτων που πρωταγωνιστεί σε όλες τις αγορές παγκοσμίως.

Διαβάστε επίσης: Το πιο ισχυρό μοντέλο που έχει κατασκευάσει η Mazda

mazda

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Joachim Kunz της Mazda Europe: «Τα SUV πωλούν καλύτερα από κάθε άλλη κατηγορία. Αυτή η τάση θα συνεχιστεί και ειδικά για τη Mazda. Θα ήταν ωραίο να είχαμε στην γκάμα ένα μεγάλο sport coupe ή τον διάδοχο του Mazda 6, αλλά αυτή την στιγμή πιο σημαντικά είναι τα SUV».

Τι θα δούμε από τη Mazda στο μέλλον

Το νέο CX-60 προγραμματίζεται να λανσαριστεί στις αγορές της Ευρώπης μέσα στο καλοκαίρι, με την εμπορική του πορεία στη χώρα μας να ξεκινά το φθινόπωρο. Στη συνέχεια, θα εκτεθεί στις αντιπροσωπείες της Γηραιάς Ηπείρου μια νέα έκδοση του ηλεκτρικού MX-30 με Wankel μονού ρότορα ως range extender.

Έπειτα θα δούμε το επταθέσιο CX-80, όπως και τα CX-70 και CX-90 SUVs. Όλα θα βασίζονται στη νέα πλατφόρμα της Mazda με αρχιτεκτονική πίσω κίνησης.

Πηγή: Αutocar

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...