Τετρακίνητο premium SUV 327 ίππων που καίει 1,5 lt / 100 km - Ποιο είναι;

Ολοκληρώνει τα 0-100 km/h σε 5,8 δευτερόλεπτα, έχει χώρους για πέντε συν τις αποσκευές τους και μάλιστα, συνοδεύεται από μηδενικά τέλη κυκλοφορίας!

  • -
  • -

Η κατηγορία των premium SUV έχει πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις, ικανοποιώντας κάθε γούστο. Ωστόσο υπάρχει και ένα μοντέλο το οποίο προσφέρεται για εκείνους που ζητάνε κάτι διαφορετικό, ολοκληρωμένο και άκρως ποιοτικό. Παράλληλα εφοδιάζεται με ένα πολύ αποδοτικό υβριδικό σύστημα που εξασφαλίζει κορυφαίες επιδόσεις χάρη στους 327 ίππους του συνόλου και ελάχιστη κατανάλωση καυσίμου. Πρόκειται για ένα Plug-In Hybrid, άρα με μια φόρτιση της μπαταρίας μπορεί να καλύψει έως και 58 km μόνο με ρεύμα, χωρίς να ενεργοποιηθεί ο κινητήρας βενζίνης! Σύμφωνα με την εταιρεία που το κατασκευάζει, όταν ο οδηγός είναι συνεπής με την φόρτιση, καίει μόλις 1,5 lt καυσίμου ανά 100 km. Ποιο είναι, όμως;

Γνήσιο ιαπωνικό SUV με premium χαρακτηριστικά

Πρόκειται για το Mazda CX-60, ένα κορυφαίων προδιαγραφών μοντέλο το οποίο εντυπωσιάζει με τα χαρακτηριστικά του, αλλά και την εμφάνισή του. Με μεγάλες διαστάσεις (μήκος 4.745 mm, πλάτος 1.890 mm, ύψος 1.680 mm) και τη δυναμική σχεδίαση που διακρίνει κάθε Mazda, είναι αδύνατο να περάσει απαρατήρητο. Το γενναιόδωρο μεταξόνιο των 2.870 mm εξασφαλίζει άνετους χώρους ακόμη και για πέντε επιβάτες στο πίσω κάθισμα, ενώ ο χώρος αποσκευών των 570 λίτρων εξασφαλίζει ότι θα χωρέσουν όλες οι αποσκευές, χωρίς κανέναν δισταγμό! Σχετικά με το υβριδικό σύστημα, απαρτίζεται από έναν ηλεκτροκινητήρα και έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2.5 lt.

Η μετάδοση της κίνησης γίνεται και στους τέσσερις τροχούς, μέσα από ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Ωστόσο, εκτός από την Plug-In Hybrid έκδοση των 327 ίππων, υπάρχουν και εξαιρετικές diesel επιλογές με έναν εξακύλινδρο σε σειρά turbo πετρελαιοκινητήρα των 3.3 λίτρων στους 200 ή 254 ίππους. Η λιγότερο ισχυρή εκδοχή είναι αποκλειστικά πισωκίνητη, ενώ η ισχυρότερη διατίθεται μόνο με τετρακίνηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο diesel κινητήρας έχει υβριδικά χαρακτηριστικά, καθώς συνδυάζεται με ένα αποδοτικό mild hybrid σύστημα που βελτιώνει την απόκριση στο γκάζι και περιορίζει την κατανάλωση καυσίμου.

Με ένα κλικ εδώ μπορείτε να δείτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά, την τιμή και τον εξοπλισμό της Plug-In Hybrid έκδοσης με τους 327 ίππους, ενώ κάνοντας κλικ εδώ, θα μεταφερθείτε στον πλήρη κατάλογο του μοντέλου που περιλαμβάνει όλες τις εκδόσεις (Plug-In Hybrid και diesel). Τέλος, εδώ βρίσκεται η δοκιμή της PHEV έκδοσης και εδώ, η αντίστοιχη για την diesel των 254 PS.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...