Η αρχή του τέλους για τα diesel της Audi; Δείτε πού καταργήθηκαν ήδη

Όσο κι αν η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία επιμένει να στηρίζει τους diesel κινητήρες, η οριστική κατάργησή τους δεν είναι μακριά.

  • -
  • -

Στα τέλη του περασμένου έτους, το VW Group ανακοίνωσε ότι το πετρέλαιο «δεν θα πεθάνει» τόσο εύκολα, αναπτύσσοντας μια νέα γενιά TDI μοτέρ για τις μάρκες του ομίλου, που καλύπτουν τις αυστηρότερες προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ωστόσο, η συνεχής μείωση της ζήτησης για μοντέλα με κινητήρες diesel, υποχρεώνει κάποια από τα brand να διακόψουν οριστικά την πώλησή τους. Στην Ολλανδία, η Audi ανακοίνωσε πως από την 1η Απριλίου του 2022, δηλαδή από αύριο κιόλας, αυτοκίνητα της γκάμας της που εφοδιάζονται με σύνολα TDI δεν θα είναι διαθέσιμα προς πώληση.

tdi

Οι Ολλανδοί που επιθυμούν να αποκτήσουν ένα καινούριο Audi θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ των εκδόσεων βενζίνης και των plug-in hybrid, όπως και των αμιγώς ηλεκτροκίνητων της σειράς e-tron.

Τα Audi TDI θα αποχωρήσουν και από άλλες χώρες;

Είναι δεδομένο πως το diesel αποτελεί αυτήν τη στιγμή μια από τις τελευταίες επιλογές των υποψηφίων αγοραστών, τουλάχιστον στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Ωστόσο, η γερμανική φίρμα δεν έχει προβεί ακόμη στην διακοπή πωλήσεων σε άλλο κράτος.  

Βέβαια, αν η ζήτηση είναι εξαιρετικά περιορισμένη σε κάποια χώρα, λογικά θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Ολλανδίας.

Διαβάστε επίσης: Οι κινητήρες diesel της Audi καίνε φυτικό λάδι!

Θυμίζουμε πως, το 2025 η Audi σκοπεύει να παρουσιάσει το τελευταίο της μοντέλο που τροφοδοτείται με κινητήρα εσωτερικής καύσης και το 2033 να διακόψει οριστικά την πώληση ακόμη και των βενζινοκίνητων εκδόσεων, επενδύοντας μόνο στην ηλεκτροκίνηση.

Σε βάθος πενταετίας, η φημισμένη μάρκα από το Ingolstadt θα επενδύσει σε νέες τεχνολογίες και έρευνα πάνω από 35 δις ευρώ, με τα 15 από αυτά να αφορούν την ηλεκτροκίνηση. Επίσης, με βάση το στρατηγικό πλάνο, έως το 2025 η γκάμα της θα περιλαμβάνει περί τα 30 ηλεκτροκίνητα μοντέλα εκ των οποίων περίπου τα 20 θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Πηγή: autoblog.nl

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...