Honda: Τα τρία νέα SUV που θα δούμε το 2023

Η Honda θέλει να γίνει μια πλήρως ηλεκτρική μάρκα, σταματώντας σε βάθος χρόνου την πώληση οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

  • -
  • -

Ένα αμιγώς ηλεκτρικό B-SUV, ένα πλήρως υβριδικό C-SUV και το νέο CR-V, που θα διατίθεται ως full hybrid και ως plug-in hybrid, σκοπεύει να παρουσιάσει στην Ευρώπη το 2023 η Honda.

Το ηλεκτρικό (EV) e:Ny1 που αναμένεται στην αγορά το επόμενο έτος, θα βρίσκεται στο επίκεντρο της μελλοντικής γκάμας προϊόντων της ιαπωνικής μάρκας. Προσφέροντας το μοναδικό μίγμα δυναμικής συμπεριφοράς, υψηλής τεχνολογίας και προηγμένης σχεδίασης, το συμπαγές SUV θα αποτελέσει μία εξαιρετική επιλογή για οικογένειες που αναζητούν το πρώτο τους EV.

honda ev1

Για το full hybrid C-SUV η εταιρεία δεν αναφέρει το παραμικρό, ενώ όσον αφορά το νέας γενιάς CR-V υποστηρίζει πως θα προσφέρεται μόνο ως υβριδικό και ως επαναφορτίζομενο hybrid.

Το νέο Civic θα καίει κάτω από 5 lt/100 km

Ολοκληρώνοντας τη γκάμα εξηλεκτρισμένων mainstream μοντέλων της Honda για την Ευρώπη, το νέο Civic είναι το πιο πρόσφατο αυτοκίνητο που θα προσφέρεται αποκλειστικά με την τεχνολογία e:HEV (hybrid electric vehicle).

Το Civic χρησιμοποιεί τη πιο προηγμένη έκδοση του μοναδικού συστήματος μετάδοσης κίνησης e:HEV,  συνδυάζοντας μία μπαταρία ιόντων λιθίου με υψηλή ενεργειακή πυκνότητα, δύο συμπαγείς, ισχυρούς ηλεκτρικούς κινητήρες και έναν νέο 2λιτρο βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού DOHC i-VTEC. Στόχος για τις εκπομπές CO2 του νέου Civic είναι να μην υπερβαίνουν τα 110 gr, που αντιστοιχεί σε κατανάλωση μικρότερη των 5 lt/100 km με το σύστημα κίνησης να αποδίδει μέγιστη ισχύ 135 kW και ροπή 315 Nm.

Δείτε εδώ το νέο Honda Civic e:HEV και μάθετε πότε θα έρθει Ελλάδα;

Το νέο Civic θα είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις στην κατηγορία του όταν κυκλοφορήσει στην Ευρώπη, από το φθινόπωρο του 2022. Ανώτερα πρότυπα ορατότητας και άνεσης συνδυάζονται με εντυπωσιακή δυναμική συμπεριφορά, αποδοτικότητα και μια ασυναγώνιστη σουίτα προηγμένων τεχνολογιών ασφάλειας.

Πότε θα σταματήσει οριστικά τους κινητήρες βενζίνης η Honda;

Για το επόμενο στάδιο του ταξιδιού εξηλεκτρισμού της, η Honda χρησιμοποιεί μία πολύπλευρη στρατηγική με σκοπό την υλοποίηση της δέσμευσής της για ανθρακική ουδετερότητα σε όλα τα προϊόντα και τις εταιρικές δραστηριότητες της, μέχρι το 2050. Η εταιρεία θα επενδύσει σε μεγάλο βαθμό σε μία σειρά τεχνολογιών μηδενικών εκπομπών ρύπων, μεταξύ των οποίων μπαταρίες στερεάς κατάστασης, συστήματα μπαταριών με δυνατότητα ανταλλαγής, καύσιμα ουδέτερου άνθρακα και κυψέλες υδρογόνου.

honda ev2

Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, σε όλες τις σημαντικές αγορές, συμπεριλαμβανομένης της ευρωπαϊκής, η ιαπωνική εταιρία θα αυξήσει την αναλογία πωλήσεων EV και οχημάτων κυψελών καυσίμου (FCV) στο 40% μέχρι το 2030, και στο 80% μέχρι το 2035. Η εταιρεία σκοπεύει επίσης να σταματήσει την πώληση αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2040.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...