Peugeot 208 και 2008: Αντίο στον λεβιέ του αυτόματου

Ο παραδοσιακός μοχλός στα αυτόματα κιβώτια των best seller μοντέλων καταργείται.

  • -
  • -

Η Peugeot προχωρά στην αντικατάσταση του κλασικού λεβιέ στις εκδόσεις με αυτόματο κιβώτιο των 208 και 2008, σε μια προσπάθεια να προσδώσει περισσότερο στυλ και να ενισχύσει την εργονομία και την πρακτικότητα.

Ο νέος μοχλός αφορά τόσο τις βενζινοκίνητες όσο και τις diesel εκδόσεις, αλλά και τις ηλεκτρικές εκδοχές των μοντέλων. Το νέο χειριστήριο είναι πιο μικρό και κομψό, συνδυάζεται άψογα με το τεχνολογικό περιβάλλον i-Cockpit 3D που έχει υιοθετήσει η γαλλική φίρμα και ενσωματώνεται ιδανικά στην κεντρική κονσόλα.

eat8 new1

Ο σχεδιασμός του μοχλού στο αυτόματο κιβώτιο EAT8 προβάλλει την υψηλή αισθητική και συνάμα απελευθερώνει χώρο στην κονσόλα. Το φινίρισμα είναι προσεγμένο, με τις επενδύσεις χρωμίου, piano black και απομίμηση carbon, να αποπνέουν φινέτσα και λεπτότητα.

Τι σημαίνει κάθε λειτουργία

Ο μοχλός είναι εξαιρετικά απλός στη λειτουργία του και δεν διαφέρει σε τίποτα από πλευράς επιλογών σε σύγκριση με τον απερχόμενο.

Για την όπισθεν εμπλέκεται το Reverse (R)
Για τη «νεκρά» το Neutral (N)
Για να κινηθείτε εμπρός το Drive (D) και,
Για να σταθμεύσετε επιλέγετε το Park (P)

eat8 new2

Στις εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης, το πάτημα του Manual (M) επιτρέπει τη χειροκίνητη επιλογή των σχέσεων μέσω των paddles που βρίσκονται πίσω από το τιμόνι. Στις ηλεκτρικές εκδόσεις e-208 και e-2008, τη θέση Manual (M) έχει πάρει το κουμπί Brake (B), μέσω του οποίου αυξάνεται η ανάκτηση ενέργειας κατά την επιβράδυνση.

Διαβάστε επίσης: Αυξήθηκε η αυτονομία στα ηλεκτρικά e-208 και e-2008

O οδηγός γνωρίζει πάντοτε ποια λειτουργία έχει επιλέξει (R, N, D, P, M ή B) μέσω της σχετικής ένδειξης που εμφανίζεται στον πίνακα οργάνων. Φυσικά, δεν υπάρχει κλασικό χειρόφρενο, αλλά μόνο ηλεκτρονικό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...