Γιατί αυξήθηκε η αυτονομία των Peugeot e-208 και e-2008 κατά 8%;

Δείτε τις 3 αλλαγές στις οποίες προχώρησε η Peugeot με σκοπό να χαρίσει μεγαλύτερη αυτονομία στα δημοφιλή ηλεκτρικά μοντέλα της.

  • -
  • -

Τα ηλεκτρικά Peugeot e-208 και e-2008 που θα κυκλοφορήσουν από τις αρχές του 2022 θα μπορούν να διανύουν περίπου 8% περισσότερη απόσταση πριν χρειαστούν φόρτιση. Αυτό μεταφράζεται σε 22 επιπλέον χιλιόμετρα για το supermini και σε 25 για το αντίστοιχο B-SUV, βάσει του τυποποιημένου τρόπου μέτρησης WLTP. Σύμφωνα με την Peugeot όμως στην πραγματικότητα η διαφορά θα είναι μεγαλύτερη. Ειδικά σε συνθήκες αυξημένης κυκλοφορίας και εξωτερικής θερμοκρασίας κοντά στους 0°C, θα ξεπερνά τα 40 km! Ποιες ήταν όμως οι αλλαγές που οδήγησαν σε αυτή τη διαφορά;

Πρώτα απ' όλα, τα ελαστικά έχουν αναβαθμιστεί σε ενεργειακής κλάσης «Α», με χαμηλότερη αντίσταση κύλισης. Αυτή η αλλαγή αφορά τις εκδόσεις του e-208 με τροχούς 16" και του e-2008 με 17". Επιπλέον, έχει αλλάξει η σχέση μετάδοσης, με τη νέα να βελτιστοποιεί την αυτονομία τόσο στις κοντινές όσο και σε πιο μακρινές διαδρομές. Τέλος, μία νέα αντλία θερμότητας με αισθητήρα υγρασίας εγκαταστάθηκε στην κορυφή του παρμπρίζ και τελειοποιεί την αποδοτικότητα σε θέρμανση και ψύξη.

Διάβασε τη δοκιμή του Peugeot e-208

Οι πληροφορίες που μεταδίδονται από αυτόν τον αισθητήρα καθιστούν δυνατό τον ακριβή έλεγχο της ανακύκλωσης αέρα στην καμπίνα και τελικά, συγκρατούν την κατανάλωση ενέργειας της μπαταρίας κατά τη θέρμανση και τη διατήρηση της θερμοκρασίας μέσα στο όχημα. Η τελευταία αυτή βελτίωση είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν επικρατούν χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες.

Διάβασε τη δοκιμή του Peugeot e-2008

Πλέον, η αυτονομία του Peugeot e-208 κατά WLTP ξεπερνά τα 362 km, ενώ εκείνη του e-2008 τα 345 km. Υπενθυμίζουμε ότι τα δύο ηλεκτρικά μοντέλα λανσαρίστηκαν στο τέλος του 2019 και έχουν διαγράψει μία επιτυχημένη πορεία στις αγορές, καθώς έχουν ήδη βρει πάνω από 90.000 αγοραστές. Είναι βασισμένα στην πλατφόρμα eCMP (Common Modular Platform), και εφοδιάζονται με μία μπαταρία 50 kWh που τροφοδοτεί έναν 100% ηλεκτρικό κινητήρα 136 ίππων και 260 Nm.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...