Πήγε να φορτίσει το Tesla και τον χρέωσαν 560.000 ευρώ

Ο ιδιοκτήτης ενός Tesla επιχείρησε να φορτίσει το αυτοκίνητό του, αλλά όταν είδε το κόστος χρέωσης δεν ήξερε αν πρέπει να γελάσει ή να κλάψει.

  • -
  • -

Άναυδος έμεινε ο κάτοχος ενός Model 3 όταν μετέβη σε έναν σταθμό Tesla Supercharging για να φορτίσει το ηλεκτρικό όχημά του και ενημερώθηκε από την εφαρμογή της εταιρείας ότι χρωστάει μια… ολόκληρη περιουσία.

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στην Κίνα, με τον πελάτη να αναφέρει πως η Tesla του είχε χρεώσει το ιλιγγιώδες ποσό των 3.846.306 γουάν δηλαδή 560.000 ευρώ, ενημερώνοντάς τον παράλληλα πως κατανάλωσε τη προσφορά των 2.285 km δωρεάν φόρτισης. Επίσης, χρεώθηκε με 1.923.720 κιλοβατώρες, θαρρείς και είχε φορτίσει σε Supercharger από το 0 έως το 100% της αναπλήρωσης της μπαταρίας 32.000 φορές.

tesla

Φυσικά, τίποτα από αυτά που του ανέφερε η εφαρμογή της Tesla δεν είχε συμβεί. Ο ακραίος λογαριασμός ήταν ένα λάθος του λογισμικού φόρτισης, με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών να ζητά συγνώμη από τον χρήστη για την αναστάτωση που προκλήθηκε, αναφέροντάς του χαρακτηριστικά πως «υπήρξε σφάλμα στο σύστημα back-end των χρημάτων και θα διορθωθεί».

Διαβάστε επίσης: Άνοιξαν για όλα τα ηλεκτρικά οι Superchargers της Tesla;

Το ίδιο ωστόσο συνέβη και σε άλλους κατόχους μοντέλων της Tesla, με ορισμένους από αυτούς να δηλώνουν πως χρεώθηκαν για φόρτιση ακόμη και όταν κινούνταν. Η αμερικανική φίρμα έχει ενημερωθεί για το πρόβλημα και αναζητεί λύση.

Πηγή: insideevs.com

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...