Άνοιξαν για όλα τα ηλεκτρικά οι Superchargers της Tesla; [video]

Ένα πιλοτικό πρόγραμμα της Tesla επιτρέπει σε ηλεκτρικά μοντέλα άλλων εταιρειών να χρησιμοποιούν το δίκτυο των ταχυφορτιστών της.

  • -
  • -

Ένα αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων Tesla είναι το μεγάλο δίκτυο των Superchargers της εταιρείας. Οι ταχυφορτιστές που εγκαθιστά η Tesla βρίσκονται σε πολλά σημεία του κόσμου και τοποθετούνται ύστερα από προσεκτική μελέτη, για να εξυπηρετούν όσους ταξιδεύουν σε αυτοκινητόδρομο ή όσους επισκέπτονται πολυσύχναστα μέρη. Μέχρι πρότινος, αποτελούσαν αποκλειστικό προνόμιο των μοντέλων της μάρκας.

Πλέον όμως, αυτό αλλάζει. Η Tesla έχει ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα, αρχικά από την Ολλανδία, μέσω του οποίου επιτρέπεται και η φόρτιση άλλων ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Σήμερα, φαίνεται ότι το ίδιο πρόγραμμα επεκτάθηκε και στη Νορβηγία, απ' όπου κυκλοφόρησαν φωτογραφίες και video που δείχνουν άλλα αυτοκίνητα, όπως Audi και Polestar, να φορτίζουν στους Superchargers.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΕΧΕΙ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ TESLA;

Το παραπάνω δεν ισχύει φυσικά για όλους τους φορτιστές, αλλά μόνο για αυτούς που η Tesla αποφασίζει να «ξεκλειδώσει», στο πλαίσιο του πιλοτικού της προγράμματος. Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν η κατάσταση θα παραμείνει έτσι, αν θα απελευθερωθούν πλήρως όλοι οι φορτιστές ή αν σύντομα, θα γυρίσουμε στο γνώριμο μοτίβο, όπου οι Superchargers θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τα μοντέλα της Tesla. Να σημειώσουμε, ότι τα Tesla διαθέτουν το κοινό βύσμα CCS2, το ίδιο με τα πιο πολλά ηλεκτροκίνητα μοντέλα της αγοράς. Οι φορτιστές DC των σταθμών της μάρκας όμως, αναγνωρίζουν αν το αυτοκίνητο που συνδέεται είναι Tesla ή όχι, πριν ξεκινήσει η φόρτιση.

Με δεδομένο ότι το πιλοτικό πρόγραμμα της Tesla τώρα ξεκίνησε, θα περιμένουμε να δούμε κι άλλες φωτογραφίες με αυτοκίνητα «ξένων» εταιρειών να φορτίζουν στους Superchargers. Πιστεύουμε, ότι σύντομα θα μάθουμε και τις προθέσεις της εταιρείας, αν δηλαδή θα απελευθερώσει το δίκτυο των φορτιστών της ή θα τους διατηρήσει σαν αποκλειστικό πλεονέκτημα των πελατών της.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...