Θα έδινες «γρηγορόσημο» 18.000 ευρώ για Tesla;

Αν κάποιος σου ζητούσε σχεδόν 20.000 ευρώ επιπλέον για να σου το φέρει σε 6 μήνες, τι θα έκανες; Θα του τα έδινες;

  • -
  • -

Αυτό είναι το δίλημμα με το οποίο βρίσκονται αντιμέτωποι όσοι θέλουν να αγοράσουν το Tesla Model Y στη Βρετανία, όμως μάλλον δεν είναι είναι μακριά η στιγμή που το φαινόμενο θα γενικευθεί τόσο σε επίπεδο χωρών, όσο και σε επίπεδο μοντέλων.

Σήμερα, όταν κάποιος παραγγείλει ένα Model Y στη Βρετανία, ο χρόνος αναμονής που του ανακοινώνει η αμερικανική μάρκα κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων φτάνει τους 18 μήνες. Όμως υπάρχει τρόπος κάποιος να μειώσει κατά πολύ αυτό το χρονικό διάστημα, αρκεί να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη, μέχρι και σχεδόν 20.000 ευρώ.

Μεγάλο το «καπέλο»

Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε την αγγελία ενός Model Y Long Range, σε ένα δημοφιλές βρετανικό site μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Η τιμή του φτάνει τις 69.995 λίρες, δηλαδή 84.175 ευρώ. Κοιτώντας κάποιος στο επίσημο site της Tesla, το ίδιο αυτοκίνητο κοστίζει 54.990 λίρες, δηλαδή 66.132 ευρώ. Πρόκειται για διαφορά που φτάνει τις 18.000 ευρώ. Είναι δυνατό ένα μεταχειρισμένο να είναι ακριβότερο από ένα καινούριο και μάλιστα τόσο πολύ; Σε περιπτώσεις προβλημάτων στην αγορά, είναι.

Η αυξημένη τιμή στην αγγελία οφείλεται στους λεγόμενους scalpers. Πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι είχαν δώσει πολύ νωρίς την προκαταβολή των 100 ευρώ που ζητάει η Tesla, προκειμένου να «κλειδώσουν» μία παραγγελία. Με αυτόν τον τρόπο είχαν εξασφαλίσει ότι θα παραλάβουν νωρίτερα από τους περισσότερους το αυτοκίνητο.

Δείτε ακόμα: Τι συμβαίνει σε ένα Tesla Model X όταν πέφτει στη θάλασσα; [video]

Ωστόσο, στην πορεία συνέβησαν όλα τα απρόοπτα (με τελευταίο τον πόλεμο στην Ουκρανία), οπότε η παραγωγή μειώθηκε. Έτσι, αυτοί οι άνθρωποι βρήκαν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τις καταστάσεις και να βγάλουν κέρδος.

Εσύ τι θα έκανες;

Επειδή αυτή τη στιγμή αν κάποιος παραγγείλει ένα Model Y θα πρέπει να περιμένει 18 μήνες για να το παραλάβει, εκείνοι που έκαναν την παραγγελία νωρίς πουλάνε τη θέση τους, αλλά με καπέλο πάνω στην κανονική τιμή. Ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο δίνουν την ευκαιρία σε όσους δεν μπορούν (ή δε θέλουν) να περιμένουν και έχουν την ανάλογη οικονομική επιφάνεια, να προσπεράσουν τη σειρά και να παραλάβουν το αυτοκίνητο που επιθυμούν πολύ πιο γρήγορα.

Αν αυτή η τάση διευρυνθεί σε άλλα μοντέλα και έρθει και στην Ελλάδα, εσείς τι θα κάνατε; Θα δίνατε το «καπέλο» που θα σας ζητούσε κάποιος ώστε να πάρετε το αυτοκίνητο πιο γρήγορα ή θα προτιμούσατε να περιμένετε και όποτε έρθει;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...