Τι συμβαίνει σε ένα Tesla Model X όταν πέφτει στη θάλασσα; [video]

Έχει προνοήσει άραγε ο Elon Musk για κάποιο... “Drowning Mode” που θα σώσει τους επιβάτες;

  • -
  • -

Νέο video με ένα «υποβρύχιο» Tesla Model X το οποίο βρέθηκε εντός της μαρίνας στην Ισπανία, δείχνει το ηλεκτρικό SUV να αφρίζει κυριολεκτικά, δημιουργώντας μπουρμπουλήθρες και καπνό, τα οποία έβγαιναν από το νερό. Άγνωστος παραμένει ο λόγος για τον οποίο το αυτοκίνητο βρέθηκε μέσα στην θάλασσα, αλλά σίγουρα θα μπορούσε να βοηθήσει να καταλάβουμε γιατί το όχημα αντέδρασε έτσι.

tesla-model-x-submerged-2

Έχουμε ξαναδεί Tesla να βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του νερού, αλλά δεν υπήρξε τέτοιο πρόβλημα. Το αυτοκίνητο είχε ήδη κλείσει δώδεκα ώρες μέσα στην θάλασσα, οπότε μπορεί τα ηλεκτρικά συστήματα του να μην άντεξαν την πολύωρη έκθεση σε αυτές τις συνθήκες. Η μπαταρία σύμφωνα με τις πληροφορίες ήταν πλήρως φορτισμένη. Το μόνο που πρέπει να μάθουμε είναι εάν υπήρξε κάποιο συμβάν πριν την πτώση στο νερό, που ή να την προκάλεσε ή να επηρέασε την ακεραιότητα της μπαταρίας και των συστημάτων.

Δείτε ακόμη Ποιο παράξενο ρεκόρ πέτυχε η Porsche Taycan Cross Turismo; [video]

tesla-model-x-submerged-3

Ευτυχώς λόγω της τοποθεσίας, υπήρχε όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός για την ανέλκυση του οχήματος, αν και οι δύτες φυσικά περίμεναν να ολοκληρωθεί το «σόου» καπνού για να το προσεγγίσουν. Το λίθιο, ένα από τα βασικά συστατικά των μπαταριών που συναντάμε στα αυτοκίνητα, είναι ένα εξαιρετικά εύφλεκτο υλικό, το οποίο παράγει τεράστιες ποσότητες θερμότητας όταν εκτίθεται σε νερό. Εάν κάποια κυψέλη της μπαταρίας είχε επηρεαστεί, είναι πολύ πιθανό να οδήγησε σε μία τέτοια αντίδραση.

Δείτε παρακάτω το video από το συμβάν:

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...