Φωτιά σε πλοίο που μετέφερε χιλιάδες αυτοκίνητα του ομίλου VW

Ο καπετάνιος εξέπεμψε σήμα κινδύνου έπειτα από φωτιά που ξέσπασε σε ένα από τα αμπάρια του φορτηγού πλοίο, ανοικτά από τις Αζόρες.

  • -
  • -

Το θρίλερ με το σοβαρό περιστατικό ανοικτά της Ερεικούσας, όταν φλόγες άρχισαν να ξεπηδούν από το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Euroferry Olympia που είχε ξεκινήσει το δρομολόγιό του από την Ηγουμενίτσα, συνεχίζεται. Οι επιβάτες με τη βοήθεια του πληρώματος μεταφέρονται με πλωτά σκάφη στην Κέρκυρα, όπου συνεχίζεται η καταμέτρηση από το Λιμενικό για τυχόν αγνοούμενους.

Την ίδια στιγμή, ένα αντίστοιχο συμβάν βρίσκεται σε εξέλιξη, ανοικτά από τις Αζόρες. Η φωτιά συνεχίζει να καίει στο μεγάλο φορτηγό πλοίο, το οποίο λέγεται πως μετέφερε περίπου 4.000 αυτοκίνητα των μαρκών του ομίλου VW, όπως Porsche, Audi, Volkswagen και Bentley.

ship

Ευτυχώς, τα 22 μέλη του πληρώματος του Felicity Ace διασώθηκαν. Το φορτηγό πλοίο είχε αναχωρήσει από το Έμντεν της Γερμανίας στις 10 Φεβρουαρίου με προορισμό το Ντέιβισβιλ του Ρόουντ Άιλαντ στις ΗΠΑ.

Εκπρόσωπος της Porsche Cars North America δήλωσε ότι 1.100 αυτοκίνητα της εταιρείας βρίσκονταν στο πλοίο μήκους 200 μέτρων. Η τύχη όλων των αυτοκινήτων παραμένει αδιευκρίνιστη. Ειδικά ρυμουλκά έχουν πάρει θέση, προκειμένου να μεταφέρουν το πλοίο με ασφάλεια προς κάποιο Πορτογαλικό λιμάνι. Εκεί θα γίνει εκτίμηση της κατάστασης και θα υπολογιστεί η έκταση της ζημιάς.

Άνθρωποι των Porsche, Audi, Volkswagen και Bentley αναμένουν να δουν αν τα οχήματα έχουν υποστεί ζημιές, ώστε να προγραμματίσουν τι θα συμβεί με τις παραγγελίες.

Δείτε επίσης: 4.000 αυτοκίνητα στον βυθό της θάλασσας!

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...