4.000 αυτοκίνητα στον βυθό της θάλασσας! (video)

Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν τους ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί στο φορτηγό πλοίο

  • -
  • -

Στο βυθό της θάλασσας κατέληξαν 4.000 αυτοκίνητα μετά το «αναποδογύρισμα» ενός φορτηγού πλοίου στα ανοιχτά του πορθμού Σεντ Σάιμονς, κοντά στο Μπράνσγουικ της Τζόρτζια των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, το νοτιοκορεατικό πλοίο Golden Ray, μήκους 200 μέτρων, με προορισμό τη Μέση Ανατολή πήρε κλίση 45 μοιρών και τελικά έγειρε στο πλάι.

Μέσα στο πλοίο εγκλωβίστηκαν μέλη του πληρώματος, τα οποία ανασύρθηκαν από τα σωστικά συνεργεία, στο πλαίσιο μιας μεγάλης επιχείρησης, με κεντρικούς πυλώνες την επιστράτευση ελικοπτέρων, καθώς και διάτρηση του κύτους με τρυπάνια.

Το τελευταίο μέλος του πληρώματος βγήκε από το πλοίο τη Δευτέρα, μέσω οπής που διανοίχθηκε, ενώ γρήγορα τα σωστικά συνεργεία του προσέφεραν βοήθεια.

Ευτυχή κατάληξη, ωστόσο, δεν είχαν 4.000 αυτοκίνητα τα οποία βρέθηκαν στον βυθό της θάλασσας, με τις πρώτες πληροφορίες ν’ αναφέρουν πως επρόκειτο για μοντέλα Hyundai και Kia. Σύμφωνα, ωστόσο, με το Carscoops, το οποίο ήρθε σε επαφή με τη μάρκα από τη Σεούλ, το φορτηγό πλοίο δεν μετέφερε οχήματα Hyundai, ενώ δεν επιβεβαιώνονται και οι πληροφορίες που καταδεικνύουν οχήματα της ετέρας νοτιοκορεατικής μάρκας.

 Οι επιχειρήσεις, πλέον, στρέφονται στην απορρύπανση και την περιβαλλοντική προστασία, την ανάκτηση του πλοίου και την αποκατάσταση της εμπορικής οδού. Tα ακριβή αίτια του ατυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...