Honda Civic Type R: Ένα ακόμη ρεκόρ πίστας πριν τη… σύνταξη [video]

Η νέα γενιά του βρίσκεται προ των πυλών, όμως το Civic Type-R δεν πτοείται και συνεχίζει να ορίζει το σημείο αναφοράς στους χρόνους των εμπροσθιοκίνητων hot hatches.

  • -
  • -

Όταν παρουσιάστηκε το Honda Civic Type R FK8, προκάλεσε αίσθηση με την εμφάνιση, αλλά και τις επιδόσεις του. Έσπαγε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε πίστες ανά τον κόσμο, ενώ στο club των εμπροσθιοκίνητων hot hatches «πήρε κεφάλια». Σήμερα, η Honda είναι έτοιμη να παρουσιάσει το νέο Civic Type-R. Αυτό όμως δεν εμποδίζει το μοντέλο που φεύγει να συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς στην πίστα.

Έτσι λοιπόν, έχουμε νέο ρεκόρ! Αυτή τη φορά, ο «τόπος του εγκλήματος» ήταν η πίστα The Bend Motorsport Park στην Αυστραλία. Ο Tony D’ Alberto, οδηγός με μεγάλη εμπειρία σε αγωνιστικά πρωταθλήματα (GT Championship και Endurance Championship) έκατσε πίσω από το τιμόνι του Civic Type-R και ολοκλήρωσε έναν γύρο των 4,95 χιλιομέτρων μέσα σε 2 λεπτά και 13,251 δευτερόλεπτα.

Δείτε ακόμη: Συλλεκτικό Honda Civic Type-R Limited Edition έγινε στάχτη 

Σίγουρα εντυπωσιακός χρόνος με τα δεδομένα της συγκεκριμένης πίστας, όμως ένα αυτοκίνητο κατάφερε να ξεπεράσει το Civic Type-R. Ποιο ήταν αυτό; Το Civic Type-R Limited Edition! Μετά τον γύρο με την «απλή» έκδοση, ο Tony D’ Alberto δέθηκε στο bucket της ειδικής έκδοσης και πέτυχε χρόνο ταχύτερο κατά 1 δευτερόλεπτο. Για να είμαστε ακριβείς, 0,99’’! To Limited Edition χρησιμοποιεί τον ίδιο τετρακύλινδρο τούρμπο VTEC των 2.0 λίτρων με 320 ίππους.

Διαφοροποιείται όμως σε μερικούς βασικούς τομείς. Εξοπλίζεται με λιγότερο ηχομονωτικό υλικό, σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου της BBS με ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2, αναθεωρημένη ανάρτηση και νέες ρυθμίσεις στο σύστημα διεύθυνσης. Έχει υποστεί και μια «δίαιτα» που εξοικονομεί 22,68 κιλά σε σύγκριση με τα υπόλοιπα Civic Type-R και θεωρείται η απόλυτη πρόταση στα hot hatches με κίνηση μόνο στον εμπρός άξονα.

Δείτε ακόμη: Πάνω από 100.000 δολάρια για αυτό το Honda Civic Type-R 

To νέο Honda Civic Type-R αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2022. Ακόμη δεν ξέρουμε λεπτομέρειες, οι φήμες όμως λένε ότι θα χρησιμοποιεί εξελιγμένη μορφή των μηχανικών μερών που γνωρίζουμε από το σημερινό μοντέλο. Μέχρι να βγει το νέο, δείτε το Type-R Limited Edition FK8 να σπάει το ρεκόρ εμπροσθιοκίνητων αυτοκινήτων στην πίστα The Bend Motorsport Park στην Αυστραλία, με οδηγό τον Tony D’ Alberto.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το Honda Civic Type-R

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...