Συλλεκτικό Honda Civic Type-R Limited Edition έγινε στάχτη (φωτογραφίες)

Αυτή η άμορφη μάζα λιωμένου πλαστικού και καταστραμμένων μετάλλων, κάποτε ήταν μια από τις μόλις 600 μονάδες του Honda Civic Type-R Limited Edition που θα κυκλοφορούσαν στις ΗΠΑ.

  • -
  • -

Μια… περίεργη αγγελία ανέβηκε σε ιστοσελίδα των ΗΠΑ, στην οποία πωλείται ένα κατεστραμμένο κουφάρι από Honda Civic Type-R FK8. Μάλιστα, δεν πρόκειται για μια απλή έκδοσή του, αλλά τη σπάνια Limited Edition, από την οποία μόλις οι 600 μονάδες θα ταξιδέψουν στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Ο πωλητής δεν αναφέρει λεπτομέρειες για το ατυχές περιστατικό, μόνο ότι τυλίχθηκε στις φλόγες, κάτι που ούτως ή άλλως, δεν κρύβεται.

ΔΟΚΙΜΗ: ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΤΟ HONDA CIVIC TYPE-R

Κάθε μέρος του αμαξώματος, της καμπίνας και του μηχανοστασίου κάηκαν, αφήνοντας μηδενικά περιθώρια επιδιόρθωσης. Παράλληλα, επειδή δεν σώθηκε κανένα απολύτως τμήμα του, δεν υπάρχει και κάποιο ανταλλακτικό που θα μπορούσε να πωληθεί ξεχωριστά. Η ζημιά είναι τόσο μεγάλη που με τίποτα δεν μπορείς να καταλάβεις ότι το συγκεκριμένο Civic είναι Type-R Limited Edition και όχι μια απλή έκδοση του ιαπωνικού hatchback.

O MAX VERSTAPPEN ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟ HONDA CIVIC TYPE-R ΤΟΥ - ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΖΗΤΑΕΙ;

Τα αεροδυναμικά βοηθήματα, οι προφυλακτήρες και κάθε τι που διαφοροποιεί τη συγκεκριμένη έκδοση, έχουν πραγματικά… λιώσει. Μόνο το κίτρινο χρώμα του αμαξώματος, που φαίνεται σε ελάχιστα σημεία, μαζί με τις μαύρες σφυρήλατες ζάντες και τα φρένα της Brembo με τις κόκκινες τετραπίστονες δαγκάνες έχουν μείνει να θυμίζουν ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν μια σπάνια, ειδική έκδοση επιδόσεων. Το πιο… περίεργο της υπόθεσης, είναι ο λόγος που έχει ανέβει σε αγγελία. Ποιος θα το αγόραζε και για ποιο λόγο, άραγε;


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...