Η Skoda ετοιμάζει 3 νέα ηλεκτρικά, μικρότερα από το Enyaq iV

Η τσέχικη μάρκα στρέφεται προς τα μικρομεσαία και τα αυτοκίνητα πόλης για την συνέχεια της ηλεκτρικής της γκάμας

  • -
  • -

Σύμφωνα με το αφεντικό της Skoda, Thomas Schafer, τα επόμενα τρία αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της εταιρείας θα είναι μικρότερα από τα Enyaq iV και Enyaq iV Coupe. Αυτό βέβαια δεν αποκλείει την παραγωγή ενός ακόμη μεγαλύτερου 7-θέσιου ηλεκτρικού κάποια στιγμή στο μέλλον, απλά δεν είναι ο πρωταρχικός στόχος την παρούσα στιγμή.

Το Enyaq iV Coupe που παρουσιάστηκε προ ολίγων ημερών, αποτελεί το δεύτερο μοντέλο της Skoda που πατά πάνω στην MEB πλατφόρμα του VW Group. Σύμφωνα με πληροφορίες η τσέχικη μάρκα τώρα σκοπεύει να εστιάσει σε μικρότερου μεγέθους ηλεκτρικά, παρόμοια με το ID.3 της Volkswagen και το Cupra Βorn. Παράλληλα, στα σκαριά βρίσκεται και το πρώτο αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιεί την εισαγωγική αρχιτεκτονική MEB, το οποίο θα αποτελέσει και τον αντικαταστάτη του Citigo e-iV που σταμάτησε να παράγεται μέσα στο 2020.

Οι συγγενικές VW και Cupra έχουν ήδη παρουσιάσει τα πρώτα τους concept που χρησιμοποιούν την εν λόγω compact πλατφόρμα, με τα ID Life και Urban Rebel να έχουν αφήσει ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις μέσα στους τελευταίους μήνες. Όταν ο Thomas Schafer ερωτήθηκε για το πότε θα δούμε το πρώτο μοντέλο της Skoda που θα πατά στην ίδια αρχιτεκτονική, είπε: «Οι συνεργάτες μας στις Seat, Cupra και Volkswagen έχουν μπει πιο δυναμικά στην διαδικασία εξέλιξης ενός τέτοιου μοντέλου, οπότε εμείς κρατάμε την ισορροπία εντός του ομίλου.»

«Σύντομα έρχεται μία ανακοίνωση επί του θέματος, για ένα concept το οποίο θα διαφοροποιείται από αυτά που έχουν κάνει οι υπόλοιπες εταιρείες του VW Group, ενώ ταυτόχρονα ταιριάζει πολύ στον χαρακτήρα της Skoda».

Θυμίζουμε πως η τσέχικη μάρκα έχει ως στόχο το 50% με 70% των πωλήσεων της στην ευρωπαϊκή αγορά έως το 2030, να αφορά αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...