Νέο Skoda Enyaq Coupe iV: Το ηλεκτρικό SUV με κορυφαία αεροδυναμική

Έχοντας αεροδυναμικό συντελεστή Cd: 0,234, η κουπέ έκδοση του Skoda Enyaq iV συνδυάζει την αποδοτικότητα με το στυλ της κεκλιμένης οροφής.

  • -
  • -

Έχοντας μπει βαθιά στα χωράφια των SUV και θέλοντας να διαπρέψει και στο κομμάτι της ηλεκτροκίνησης, η Skoda παρουσίασε υπερήφανα το Enyaq iV. Το πολύ εντυπωσιακό SUV αποτελεί μια από τις κορυφαίες προτάσεις του είδους, όμως μια έκδοση αμαξώματος ποτέ δεν είναι αρκετή. Οπότε, η Skoda παρουσιάζει την κουπέ μορφή του! Το Enyaq Coupe iV λοιπόν, είναι γεγονός. Ο εκφραστικός, ελκυστικός σχεδιασμός καταφέρνει να συνδυάσει το στυλ των σπορ γραμμών με τη γενναιοδωρία στους εσωτερικούς χώρους.

Αυτό θα πει πορτμπαγκάζ των 570 λίτρων, αλλά και ευρυχωρία για τους επιβάτες στη φωτεινή και ευάερη καμπίνα του. Η μάρκα από την Τσεχία δίνει δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο μπαταρίες και τέσσερα επίπεδα ισχύος. Παράλληλα, η κίνηση μπορεί να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς ή και στους τέσσερις. Το εύρος απόδοσης κυμαίνεται από 177 έως 290 ίππους, με την ισχυρότερη να κινεί την έκδοση RS.

Η «μικρή» μπαταρία έχει χωρητικότητα 62 kWh (εκμεταλλεύεται τα 58 kWh) και η μεγάλη, 82 kWh (εκμεταλλεύεται τα 77 kWh). Η αυτονομία του Enyaq Coupe iV μπορεί να φτάσει μέχρι το εντυπωσιακό νούμερο των 545 χιλιομέτρων στον κύκλο WLTP. Σε ο,τι αφορά την γκάμα κινητήρων, στη βάση υπάρχει πρόταση 177 ίππων. Ψηλότερα, η έκδοση iV 80 έχει 201 ίππους, ενώ ένα βήμα πριν την κορυφή, υπάρχει το iV 80x των 261 ίππων, με δύο ηλεκτροκινητήρες.

Όπως ήδη είπαμε, κορυφαία είναι η έκδοση RS των 290 ίππων που συνδυάζει δύο ηλεκτροκινητήρες. Οι πρώτες δύο έχουν κίνηση αποκλειστικά στον πίσω άξονα και οι δύο τελευταίες, είναι τετρακίνητες. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Enyaq Coupe RS iV είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο Skoda RS. Χρειάζεται μόλις 6,5 δευτερόλεπτα για τα 0-100 km/h και η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 km/h.

Οι εντυπωσιακές επιδόσεις αλλά και η μεγάλη αυτονομία προκύπτουν (σε μεγάλο βαθμό) χάρη στην εξελιγμένη αεροδυναμική του Skoda Enyaq Coupe iV. Ο αεροδυναμικός συντελεστής Cd: 0,234 εγγυάται μια ελεύθερη ροή ανάμεσα στον αέρα, χωρίς περιττές απώλειες από αυξημένη αντίσταση. Την ίδια ώρα, η αεροδυναμική συνδυάζεται με την κομψή αισθητική, που το κάνει να ξεχωρίζει από το μέχρι σήμερα γνωστό μας Enyaq iV.

Οθόνη 13 ιντσών, Head-Up Display επαυξημένης πραγματικότητας

Όπως και με το SUV, το εσωτερικό του κουπέ επωφελείται από τη νέα φιλοσοφία Design Selections της Skoda, βασισμένη σε μοντέρνα περιβάλλοντα διαβίωσης με χρήση φυσικών, βιώσιμα επεξεργασμένων, ανακυκλωμένων και μη υλικών. Η σαφής δομή των διαθέσιμων επιλογών, συμπεριλαμβανομένων δέκα θεματικών πακέτων και μεμονωμένων επιλογών, κάνουν τη διαμόρφωση του αυτοκινήτου εύκολη. Τα βασικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν μια κεντρική οθόνη infotainment 13 ιντσών και το ψηφιακό πιλοτήριο 5,3 ιντσών, το οποίο μπορεί προαιρετικά να συμπληρωθεί με Head-Up οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...