Ανοίγουν για όλους οι φορτιστές της Tesla

Προσβάσιμο σε κάθε κάτοχο ηλεκτρικού μοντέλου ανεξαρτήτως μάρκας, θα είναι άμεσα το δίκτυο ταχυφορτιστών της Tesla

  • -
  • -

Ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της αμερικανικής εταιρείας, Elon Musk, το είχε ανακοινώσει τον περασμένο Ιούλιο μέσω του αγαπημένου του επικοινωνιακού μέσου, του twitter. Λίγους μήνες αργότερα, η απόφαση τέθηκε σε ισχύ, με τους φορτιστές της Tesla να τίθενται σιγά σιγά στη διάθεση όλων των οδηγών ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη, αρκεί αυτά να φέρουν το σύστημα «Combined Charging System» (CCS).
supercharger2

Σε πρώτη φάση, οι σταθμοί φόρτισης Superchargers άνοιξαν πιλοτικά από την Ολλανδία και συγκεκριμένα σε 10 σημεία της χώρας. Οι οδηγοί που δεν έχουν στη διάθεσή τους αυτοκίνητα Tesla, θα μπορούν να φορτίζουν με υψηλή ισχύ το όχημά τους, χρησιμοποιώντας την σχετική εφαρμογή της εταιρείας.

Προφανώς το κόστος για τη χρήση των Superchargers είναι μεγαλύτερο, ωστόσο, όποιος επιθυμεί μπορεί να επωφεληθεί της μηνιαίας συνδρομής που παρέχεται και να φορτίζει αρκετά πιο φθηνά.

supercharger3

Σταδιακά, οι σταθμοί της Tesla θα τεθούν στη διάθεση όλων σε όλη την Ευρώπη. Όσο για την χρέωση, διαφέρει από σημείο σε σημείο. Για παράδειγμα, στην Ολλανδία το κόστος φόρτισης των σταθμών της συγκεκριμένης μάρκας είναι στα 0.57 euros/kWh.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, η τιμή προβάλλεται ξεκάθαρα στην εφαρμογή που χρησιμοποιεί ο πελάτης πριν ξεκινήσει η φόρτιση. Προφανώς, προτεραιότητα έχουν οι οδηγοί των οχημάτων της Tesla. Οι υπόλοιποι θα μπορούν να χρησιμοποιούν τον σταθμό εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...