Tesla: Κανένα νέο μοντέλο το 2022 – Δείτε την αλλαγή σχεδίων

Κανένα νέο μοντέλο δεν θα κυκλοφορήσει φέτος, αλλά η Tesla αναμένει αύξηση στις πωλήσεις έως και 50%.

  • -
  • -

Ούτε το Cybertruck, ούτε το Roadster, ούτε το πανίσχυρο φορτηγό Semi θα δούμε να κυκλοφορούν στους δρόμους τη φετινή χρονιά. Ο ιδιοκτήτης της Tesla, Elon Musk, δήλωσε πως αμφότερα τα οχήματα θα ξεκινήσουν την εμπορική τους πορεία μέσα στο 2023, αρχής γενομένης από την αγορά των ΗΠΑ.

Παράλληλα, ο CEO της εταιρείας και πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, έκανε γνωστό η ανάπτυξη του νέου μικρού και πιο προσιτού ηλεκτρικού μοντέλου της γκάμας, το οποίο περιμέναμε έως το 2024, έχει "παγώσει" προς το παρόν.

musk

Παρά την αλλαγή σχεδίων, η Tesla εκτιμά πως οι παραδόσεις των αυτοκινήτων της γκάμας θα αυξηθούν έως και 50% φέτος, καθώς λύνονται σταδιακά τα όποια προβλήματα προέκυψαν με την παραγωγή στα εργοστάσια και την εφοδιαστική αλυσίδα. Αυτό σημαίνει ότι, περισσότεροι από 1,4 εκατομμύριο πελάτες θα αποκτήσουν το 2022 ένα εκ των Model 3, Model S και Model X, με βάση τις προβλέψεις του Musk και των συνεργατών του.

Πόσες μπαταρίες άλλαξε σε 1.500.000 km αυτό το Tesla Model S;

Οι αισιόδοξες προοπτικές της πολυτιμότερης ηλεκτρικής αυτοκινητοβιομηχανίας προκύπτουν έπειτα από τα έσοδα ρεκόρ του τελευταίου τριμήνου που ξεπέρασαν ακόμη και τις προσδοκίες της Wall Street, φθάνοντας το εντυπωσιακό νούμερο των 17,72 δις δολαρίων.

Το αναθεωρημένο πλάνο στρατηγικής της Tesla δίνει έμφαση στην εξέλιξη των τεχνολογιών τη φετινή χρονιά και την ανάπτυξη νέων καινοτομιών.

autopilot

Την ίδια στιγμή, ο Elon Musk προκαλεί εκ νέου με νέα δήλωσή του. Σύμφωνα με τον πολυμήχανο ιδρυτή και ιδιοκτήτη της Tesla, πολύ σύντομα τα αυτοκίνητα της εταιρείας θα είναι τόσο ασφαλή που δεν θα χρειάζεται να επέμβει ανθρώπινο χέρι κατά τις μετακινήσεις. Αυτήν τη στιγμή, τα Model 3, Model S και Model Y έχουν τη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης, αλλά η τεχνολογία Autopilot δεν έχει φθάσει σε τέτοιο επίπεδο ώστε να αντικαθιστά στο 100% τον οδηγό.

Μέσα στο 2022 ωστόσο, τα οχήματα της Tesla θα μπορούν να επιτύχουν πλήρη ικανότητα αυτοματοποιημένης οδήγησης, χάρη σε μια σειρά αναβαθμίσεων στο Autopilot.

«Θα εκπλαγώ αν δεν το πετύχουμε φέτος και δεν μετατρέψουμε το σύστημα αυτόνομης οδήγησης πιο ασφαλές από τον άνθρωπο», είπε χαρακτηριστικά ο Musk.  


πηγή: Reuters

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...