5 μεταχειρισμένα οικογενειακά με 15.000€

Τα μικρομεσαία οικογενειακά hatchback πάντα έχουν ιδιαίτερο αγοραστικό ενδιαφέρον. Ας δούμε μερικές ολοκληρωμένες προτάσεις, σε βενζίνη ή ντίζελ, με τιμές έως 15.000€!

  • -
  • -

Η αγορά μεταχειρισμένων πάντοτε κρύβει πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις, σε όσους ψάχνονται για νέο αυτοκίνητο. Ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημά τους είναι ότι προσφέρονται σε λογικές τιμές με βάση την πραγματική αξία τους, ενώ από την άλλη, έρχονται να καλύψουν πολλές ανάγκες. Μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί άλλωστε, ότι αποτελούν παραδοσιακή λύση για τους οικογενειάρχες που αναζητούν ένα τίμιο, ασφαλές όχημα με χώρους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: 5 ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ SUV-CROSSOVER ΜΕ 15.000€

Φυσικά, δεν είναι όλα ρόδινα στα μεταχειρισμένα. Πλέον, οι τιμές έχουν αυξηθεί σημαντικά, ακολουθώντας την τάση των καινούργιων μοντέλων που διαρκώς ακριβαίνουν. Επίσης, χρειάζονται ελέγχους και ιδιαίτερη προσοχή, αφού κρύβονται πολλές παγίδες και δεν είναι λίγες οι φορές που ακούμε για εξαπατημένους αγοραστές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που ψάχνουν -μάταια- να βρουν το δίκιο τους. Ένας σωστός έλεγχος και η προτίμηση έμπιστων πωλητών, σας βγάζει από ενδεχόμενες περιπέτειες.

Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει πέντε μοντέλα περασμένων ετών, που τα βρίσκουμε σήμερα σε δημοφιλείς πλατφόρμες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων σε τιμές γύρω από τις 15.000€. Πρόκειται για αυτοκίνητα μετά το 2016, ενώ ο αγοραστής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε βενζινοκίνητα, diesel, ακόμη και CNG (φυσικό αέριο), ανάλογα με τις ανάγκες του. Με προσεκτική αναζήτηση, υπάρχουν αυτοκίνητα με πολύ καλό επίπεδο εξοπλισμού, αλλά και φυσιολογικό επίπεδο χιλιομέτρων.

Hyundai i30 – 2017 και μετά

Η τρίτη γενιά του Hyundai i30 διακρίνεται για τους χώρους, την ποιότητα και τον εξοπλισμό της. Οι κινητήρες που εφοδιάζεται έχουν αποδειχθεί ανθεκτικοί στο χρόνο και τη χρήση, ενώ πολλά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα έχουν λίγα χιλιόμετρα και καλή τιμή, κάτω των 15.000€. Η ποιότητα κύλισης και τα ξεκούραστα ταξίδια που εξασφαλίζει, προσθέτουν ακόμη περισσότερους πόντους στο βιογραφικό του. Διατίθεται στην αγορά τόσο σε βενζινοκίνητες προτάσεις, όσο και με πετρελαιοκινητήρα, αν ζητάτε αξιοπρεπείς επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση. Εδώ μπορείτε να δείτε τη δοκιμή μας για την πετρελαιοκίνητη έκδοση των 110 ίππων.

Opel Astra – 2016 και μετά

Ακόμη ένα αγαπημένο μοντέλο της μικρομεσαίας κατηγορίας, είναι το Opel Astra. Εδώ έχουμε να κάνουμε με το Opel Astra K, δηλαδή την πέμπτη γενιά του γερμανικού hatchback. Διατίθεται στην ελληνική αγορά μεταχειρισμένων σε πλειάδα εκδόσεων, κυρίως με τον πετρελαιοκινητήρα των 1.6 λίτρων και των 110 ή 136 ίππων. Πρόκειται για σύνολα που διακρίνονται για τις επιδόσεις και την οικονομία τους. Ωστόσο, με τα Opel Astra πέμπτης γενιάς πρέπει να είστε προσεκτικοί στον έλεγχό τους. Αρκετά από αυτά ξεκίνησαν ως αυτοκίνητα leasing, οπότε οφείλετε να διαπιστώσετε αν ο μισθωτής σεβόταν το όχημα και αν η εταιρεία ήταν τυπική στο πρόγραμμα service που ορίζεται από τη μάρκα. Για να μην πληρώσετε εσείς τα σπασμένα! Διαβάστε τη δοκιμή μας εδώ.

Peugeot 308 – 2016 και μετά

Μια από τις πιο ποιοτικές και άνετες λύσεις στη μικρομεσαία κατηγορία, είναι το Peugeot 308. Το εσωτερικό του ανταγωνίζεται σε ποιότητα τις premium κατασκευές και η ηχομόνωση εξασφαλίζει πολύ ήσυχα ταξίδια! Την ίδια ώρα, εξοπλισμός και ασφάλεια βρίσκονται στο άνω άκρο της κατηγορίας, όπως και ο χώρος αποσκευών με το απόλυτα εκμεταλλεύσιμο σχήμα. Θα το βρείτε τόσο σε βενζινοκίνητες εκδόσεις με τον τρικύλινδρο τούρμπο κινητήρα των 1.2 λίτρων, όσο και με τον πολύ οικονομικό σε κατανάλωση, αλλά λίγο θορυβώδη diesel 1.6 BlueHDi των 120 ίππων. Διαβάστε εδώ τη δοκιμή μας για το βενζινοκίνητο 308 και εδώ, την αντίστοιχη δοκιμή για την πετρελαιοκίνητη έκδοση.

Renault Megane – 2017 και μετά

Η τέταρτη γενιά του Renault Megane δεν έγινε μεγάλη εμπορική επιτυχία στη χώρα μας, είναι όμως ένα πολύ καλό και ποιοτικό οικογενειακό αυτοκίνητο. Η εμφάνισή του ξεχωρίζει, περισσότερο από τα υπόλοιπα μοντέλα που βρίσκονται σε αυτό το άρθρο, με το εμπρός, αλλά και το πίσω μέρος να κλέβουν τη ματιά του παρατηρητή. Το ίδιο ισχύει και για το εσωτερικό, με τη μεγάλη, κάθετα τοποθετημένη οθόνη αφής. Φυσικά, ως παραδοσιακό γαλλικό μοντέλο, έχει ενδιαφέρουσα οδική συμπεριφορά και υψηλά επίπεδα άνεσης. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τη δοκιμή μας για το πετρελαιοκίνητο Megane των 110 ίππων και εδώ, την αντίστοιχη για την έκδοση βενζίνης.

SEAT Leon – 2016 και μετά

Το SEAT Leon ήταν πάντα ένα από τα «χρυσά» deals που μπορούσες να κάνεις στην κατηγορία των μικρομεσαίων. Πολύ καλή τεχνολογία για τα δεδομένα κάθε εποχής, χώροι, σπορ οδική συμπεριφορά, αποδοτικοί κινητήρες και δυναμική εμφάνιση, ήταν μερικά από τα όπλα που είχε να επιδείξει. Η τρίτη γενιά του SEAT Leon έβαλε στην εξίσωση και την ακόμη καλύτερη ποιότητα. Στα μεταχειρισμένα, θα το βρείτε με τιμές που δεν ξεπερνούν τις 15.000€ και με καλό εξοπλισμό. Οι επιλογές κινητήρων είναι πολλές και απαρτίζονται από προτάσεις βενζίνης, πετρελαίου, ακόμη και CNG (φυσικού αερίου) για να διαλέξετε ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Διαβάστε τη δοκιμή μας εδώ

.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...