Δείτε το Tesla Model S Plaid να πιάνει 270 km/h σε 17" [in-car video]

Η απίστευτη επιτάχυνση του Tesla Model S Plaid των 1.000+ ίππων αποτυπώνεται πλήρως σε αυτό το βίντεο, όπου ανεβάζει ταχύτητα με εξωφρενικό ρυθμό.

  • -
  • -

Το Tesla Model S Plaid είναι ένα από τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα που μπορεί να αγοράσει κάποιος. Με τρεις ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν πάνω από 1.000 ίππους, τα 0-100 km/h έρχονται μέσα σε 2 δευτερόλεπτα, ολοκληρώνει το 400άρι (0-402 μέτρα) σε 9,23 δευτερόλεπτα, ενώ η μεγάλη μπαταρία εξασφαλίζει αυτονομία άνω των 620 χιλιομέτρων. Πόσο γρήγορα επιταχύνει μέχρι την τελική του ταχύτητα, όμως; Μέχρι σήμερα, έχουμε δει πολλά βίντεο στα οποία το Model S Plaid «ντροπιάζει» supercars, hypercars, αγωνιστικά «στημένα» για αγώνες dragster, μοτοσυκλέτες και άλλα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: FERRARI SF90 STRADALE vs TESLA MODEL S PLAID - ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ;

Η τελική ταχύτητα ήταν κλειδωμένη στα 260 km/h, ωστόσο μια νέα αναβάθμιση πρόσθεσε τη λειτουργία Track Mode και πλέον, το αυτοκίνητο μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 280 km/h, περίπου. Σύμφωνα με την Tesla το Model S Plaid θα μπορεί να αγγίξει τα 320 km/h, όμως ακόμη η συγκεκριμένη δυνατότητα μένει «κλειδωμένη». Ακόμη πιο εντυπωσιακό, σε σχέση με την ίδια την τελική ταχύτητα, είναι ο τρόπος που επιταχύνει. Στο βίντεο που ακολουθεί παρακάτω βλέπουμε πόσο εύκολα αγγίζει τα 270 km/h.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΤΟ TESLA MODEL S PLAID ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΙ ΤΑΧΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΡΕΝΑΡΕΙ!

Μόλις 17 δευτερόλεπτα αρκούν για το ηλεκτρικό σεντάν των 2.160 κιλών. Μάλιστα μπορεί να πετύχει ακόμη καλύτερα νούμερα. Ο οδηγός δεν χρησιμοποίησε launch control, ούτε έβαλε το αυτοκίνητο στο drag mode, το οποίο βελτιώνει ακόμη περισσότερο τις επιδόσεις του. Παράλληλα αναφέρεται ότι η θερμοκρασία περιβάλλοντος ήταν μεταξύ 2-6 βαθμών κελσίου και ότι το συγκεκριμένο όχημα φορούσε ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S με πίεση στα 42 PSi. Πριν δείτε το βίντεο, κρατήστε ότι στο ταχύμετρο οι ενδείξεις είναι σε μίλια ανά ώρα, όχι χιλιόμετρα ανά ώρα. Ακόμη και έτσι, το ψηφιακό κοντέρ «τρελαίνεται» και ανεβάζει με καταιγιστικό ρυθμό!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...