Tesla Model S Plaid: Επιταχύνει ταχύτερα απ’ ό,τι φρενάρει! [video]

Η Tesla έχει κάνει το Model S Plaid τόσο γρήγορο που καταφέρνει να ολοκληρώσει το 0-100 km/h πιο γρήγορα απ’ ό,τι το 100-0!

  • -
  • -

Το Tesla Model Plaid είναι ένα από τα δυνατότερα αυτοκίνητα παγκοσμίως. Ωστόσο, πριν την ηλεκτροκίνηση, για να απέδιδε ένας κινητήρας εσωτερικής καύσης πάνω από 1.000 hp θα έπρεπε να ανήκει στην κατηγορία των hypercar ή να ήταν προϊόν βελτίωσης. Όπως απέδειξε όμως το Rimac Nevera και στην συνέχεια το Model Plaid, για ένα ηλεκτροκίνητο όχημα η αύξηση της ιπποδύναμης είναι απλή πρόσθεση ηλεκτροκινητήρων. Ισχύει όμως το ίδιο και για τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου;

Σύμφωνα με ένα βίντεο που ανέβηκε από τους Engineering Explained στο YouTube, το Plaid είναι το μοναδικό αυτοκίνητο παγκοσμίως το οποίο επιταχύνει ταχύτερα από ότι επιβραδύνει. Αυτό θεωρείται επικίνδυνο και επηρεάζει τις επιδόσεις του ηλεκτρικού επιβατικού τόσο στην πίστα, όσο και στον δρόμο.

Έτσι, όπως ανέφερε ο παρουσιαστής της εκπομπής Jason Fenske, το Plaid είναι ικανό να ολοκληρώσει το κλασσικό 0-100 km/h σε μόλις 2,28 sec, ενώ για να «ξεφορτωθεί» τα ίδια χιλιόμετρα απαιτεί 2,38 sec. Αντίστοιχα για να επιταχύνει από στάση έως τα 100 km/h χρειάζονται 30 m ενώ για να ακινητοποιηθεί απαιτούνται 32 m.

Συμπερασματικά, το Model S Plaid μπορεί να αποδίδει 1.034 ίππους αλλά το γεγονός ότι «φορτώνει» χιλιόμετρα ταχύτερα από ότι τα «ξεφορτώνεται» προκαλεί ανησυχία ειδικά στην περίπτωση που το sedan των 2.185 kg «φτάσει» στα λάθος χέρια. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...