Σπύρος Πανόπουλος: Το Chaos θα είναι ταχύτερο από Formula 1

Γιατί ονόμασε το αυτοκίνητο Chaos; Πόσα θα πουλήσει και ποιοι θα μπορούν να το αγοράσουν; Ποια μορφή ενέργειας είναι το μέλλον και τι άλλα αυτοκίνητα ετοιμάζει; Διαβάστε τι είπε ο κύριος Πανόπουλος.

  • -
  • -
Σπύρος Πανόπουλος: Το Chaos θα είναι ταχύτερο από Formula 1

Ο δημιουργός του περιλάλητου ελληνικού ultracar μίλησε για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα στην ελληνική τηλεόραση, αυτή τη φορά στην εκπομπή «Απλές Κουβέντες» του καναλιού Open.

Ο Σπύρος Πανόπουλος αναφέρθηκε προφανώς στο Chaos, το project που προκάλεσε τον μεγαλύτερο ντόρο στη χώρα μας, υποστήριξε πως το ελληνικό υπεραυτοκίνητο των 12,5 εκατ. ευρώ θα είναι ταχύτερο από μονοθέσιο της Formula 1 και τόνισε πως δεν θα μπορεί να το αγοράσει ο οποιοσδήποτε, όσα χρήματα κι αν διαθέτει.  

chaos speaking1

Οι Σπύρος Ανδριανός, Χρήστος Παπανίκας και Θέμης Καλόγηρος, φιλοξένησαν τον mister Chaos στην εκπομπή τους, με τον τελευταίο να αποκαλύπτει πολλά και διάφορα.

Μεταξύ άλλων, είπε: «Το Chaos είναι ένα 100% ελληνικό δημιούργημα. Δεν υιοθετούμε εύκολες λύσεις. Τα πάντα φτιάχτηκαν εδώ. Υλοποίηση, σχεδιασμός, ανάπτυξη, τα πάντα. Κατασκευάστηκε με τεχνολογία 3D printing που είναι μοναδική και ανήκει στα ultracar», δήλωσε αρχικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ CHAOS

Στην ερώτηση του παρουσιαστή για το εάν δημιούργησε μια νέα κατηγορία στον κόσμο, αυτή των ultracar, απάντησε χωρίς δεύτερη σκέψη, «ναι».

Και συνέχισε λέγοντας γεμάτος αυτοπεποίθηση: «Chaos είναι ακριβώς το όνομα για το μέγεθος της απόστασης που δημιουργείται από το δεύτερο αυτοκίνητο. Δεν είναι τυχαίο. Η κάθε Ferrari έχει περισσότερα κιλά από τους ίππους. Μπορεί να έχει 700 άλογα με 1.400 κιλά. Δηλαδή έχει δύο κιλά κάθε ένα άλογο. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μεταφέρει το βάρος του πολύ αργότερα από ένα αυτοκίνητο που έχει ένα κιλό κι ένα ίππο. Το δικό μας τείνει να έχει δύο ίππους ανά ένα κιλό. Δηλαδή η επιτάχυνση της που μεταφέρεται από το ένα σημείο στο άλλο είναι πολύ γρηγορότερη από ένα άλλο εφάμιλλο supercar ή hypercar. Δεν υπάρχει σημείο σύγκρισης. Η Formula έχει και πλευρικές επιταχύνσεις που δεν μπορούμε να έχουμε εμείς, αλλά αν υποθέσουμε στο 0-400 που είναι μια μονάδα μέτρησης ταχύτητας ενός γρήγορου αυτοκινήτου, θα είμαστε πιο γρήγοροι από τη Formula 1. Βέβαια, έχουμε πρόβλημα πως θα μεταφέρουμε τη δύναμη στον δρόμο. Το όριο πρόσφυσης είναι αυτό που μας προβληματίζει. Αυτήν τη στιγμή είμαστε στο στάδιο της ανάπτυξης ενός ειδικού ελαστικού σε συνεργασία με εταιρεία του εξωτερικού».

chaos speaking2

Στην ερώτηση για το πόσες μονάδες του Chaos θα κατασκευαστούν, υποστήριξε ότι θα φτιαχτούν 100 αυτοκίνητα. Από αυτά, θα δοθούν 20 σε κάθε ήπειρο της υφηλίου. Μάλιστα, δήλωσε πως έχει γίνει ήδη η πρώτη παραγγελία.

«Το αυτοκίνητο αυτό θα θεωρείται έργο τέχνης. Οπότε δεν θα μπορεί να το αγοράσει ο καθένας, ακόμη κι αν έχει τα χρήματα. Στόχος είναι να παρέχει την υπεραξία που του αξίζει. Το Chaos το έφτιαξα για να δει ο κόσμος την τεχνολογία μου», τάδε έφη Πανόπουλος.

Όσο για το που βρίσκει τα χρήματα, είπε: «Είναι από το υστέρημά μας. Όλα από δικούς μας πόρους. Τα λεφτά προέρχονται από την εταιρεία».

H ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Η δια ζώσης παρουσίαση του αυτοκινήτου σύμφωνα με τον Έλληνα δημιουργό θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2022.

Δείτε την εκπομπή εδώ

Εκτός από το Chaos εστιάζει και σε άλλα αυτοκίνητα. ««Βγάζω νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, προσιτά για τον κόσμο. Μέχρι 28.000 - 30.000 ευρώ. Όπως επίσης και αυτοκίνητο υδρογόνου. Το υδρογόνο είναι το μέλλον. Το μέλλον της αυτοκίνησης δεν είναι η μπαταρία, είναι το υδρογόνο. Είναι μια μορφή ενέργειας η οποία είναι πολύ εύκολα να κινείται. Ο πιο αποδοτικός τρόπος κίνησης», ισχυρίστηκε ο κύριος Πανόπουλος.

πηγή: Απλές Κουβέντες - Open

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...