Βόμβα Σπύρου Πανόπουλου: «Η Porsche αντέγραψε το Chaos»

Ο Σπύρος Πανόπουλος, εμπνευστής του ελληνικού Chaos, δήλωσε ότι παρατηρεί πολλά κοινά στοιχεία ανάμεσα στο δικό του δημιούργημα και το πρωτότυπο Porsche Mission X.

  • -
  • -

H SP Automotive προκάλεσε έντονα το ελληνικό, αλλά και διεθνές ενδιαφέρον πριν αρκετούς μήνες, όταν παρουσίασε το σχέδιο του Chaos, ενός ultracar που αναμένεται να αλλάξει την πορεία της αυτοκίνησης. Ο Σπύρος Πανόπουλος είναι ο εμπνευστής και δημιουργός του κορυφαίου τετράτροχου στον πλανήτη, το οποίο βρίσκεται ακόμη σε φάση εξέλιξης. Άλλωστε, η κατασκευή του είναι αρκετά πολύπλοκη καθώς χρησιμοποιεί εξωτικά υλικά και πρωτόγνωρο, καινοτόμο σχεδιασμό σε κάθε μηχανικό μέρος του. Κάπου εδώ, έρχεται και η Porsche.

Η γερμανική μάρκα με αφορμή τα 75 χρόνια ιστορίας της παρουσίασε το project Porsche Mission X, ένα εξελιγμένο αυτοκίνητο επιδόσεων. Σύμφωνα με την ίδια, ενσωματώνει πολλά στοιχεία από θρυλικά μοντέλα της, όπως η 959, η Carrera GT και η 918 Spyder. Ωστόσο, ο Σπύρος Πανόπουλος παρατήρησε ότι υπάρχουν σαφείς ομοιότητες και με το δικό του δημιούργημα, το ultracar Chaos. Το σχέδιο πολλών αεροδυναμικών βοηθημάτων, των φτερών, των φωτιστικών σωμάτων, ακόμη και των καθισμάτων στο εσωτερικό που είναι ενσωματωμένα στο πλαίσιο!

Η ανάρτηση του Σπύρου Πανόπουλου στο Facebook

Ακολουθεί το post από τον λογαριασμό του Σπύρου Πανόπουλου στο Facebook: «Με μεγάλη μου χαρά βλέπω να επιβεβαιώνομαι πως είμασταν και είμαστε στον σωστό δρόμο στην υλοποίηση του ελληνικού υπερ αυτοκίνητου μας Chaos, σχέδια που δημιούργησα το 2018 και έχουμε καταθέσει Euipo, βλέπω ότι εμπνέουν μεγάλους κατασκευαστές γύρω μας ανά διαστήματα σε μικρό η μεγάλο ποσοστό. Ένα από αυτά είναι το καινούριο project της @porsche #porschemissionx που παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες.  

Εν τάχει, ο τρόπος που βγαίνει ο αέρας από τα μπροστινά φτερά, το πίσω μέρος με το diffuser, το σχέδιο του diffuser, τα πίσω φτερά το σχέδιο που συναντά το diffuser, η θέση των πίσω φώτων, η γωνιά του μπροστινού παρμπρίζ σε σχέση με την οροφή και τα φτερά είναι από τα πιο σημαντικά σημεία και μου μοιάζουν αρκετά. Στο εσωτερικό τα καθίσματα που είναι ενσωματωμένα με το σασί, το μεγαλύτερο μέρος του σχεδίου τους, το μεγαλύτερο μέρος του τιμονιού και το συνολικό στήσιμο επίσης μου μοιάζουν αρκετά.

Δείτε ακόμη: Arrera SD - Το supercar από την Αλβανία με 1.800 άλογα

Ας τους ευχηθούμε καλή επιτυχία.

Ευελπιστώ ότι θα το τελειώσω σύντομα ώστε να δείξουμε και εμείς τις δυνατότητες μας.  Στο διάστημα από την διαρροή των σχεδίων μας φρόντισα να ανανεώσω αρκετά κομμάτια του πλέον.

Ευχαριστώ για την επιμονή και την υπομονή σας, το αποτέλεσμα θα μας αντάμειψη.»

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...