Σαρώνουν τα SUV στην Ελλάδα

Η μόδα των SUV καλά κρατεί στην Ελλάδα, όπως και σε ολόκληρη την Ευρώπη, με 1 στους 2 αγοραστές να επιλέγουν μοντέλο αυτής της κατηγορίας.

  • -
  • -

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), τον Νοέμβριο ταξινομήθηκαν στη χώρα μας 7.168 καινούρια επιβατικά αυτοκίνητα. Η αγορά συνεχίζει να καταγράφει πτώση, καθώς παρά την υψηλή ζήτηση δεν υπάρχουν οχήματα προς παράδοση, λόγω της έλλειψης ημιαγωγών, της αδυναμίας των εργοστασίων να προχωρήσουν σε πλήρη παραγωγή και των προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού.  

Συγκεκριμένα, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020, η μείωση αγγίζει το 6,2%. Το ίδιο ακριβώς φαινόμενο παρατηρείται φυσικά σε όλη την Ευρώπη.

ΤΟ ΝΟ1 PLUG-IN ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ EINAI SUV

Όσον αφορά στα πιο δημοφιλή μοντέλα, τα SUV είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές. Όπως αναφέρει ο ΣΕΑΑ, 1 στους 2 υποψηφίους αγοραστές επιλέγει να αποκτήσει όχημα κατηγορίας SUV. Με βάση τα απόλυτα νούμερα, τα SUV κατέχουν στην Ελλάδα το εκπληκτικό ποσοστό του 52,9%.

suv november

Τον Νοέμβριο λοιπόν, τα C-SUV απέσπασαν μερίδιο της τάξης του 26,2%, τα B-SUV έφθασαν το 21,7%, τα D-SUV το 3,9% και τα A-SUV και E-SUV το 0,5 και 0,4%, αντίστοιχα. Όπως αντιλαμβάνεται ο καθείς, τα μικρομεσαία οχήματα ελευθέρου χρόνου, είναι τα best seller της αγοράς.

Από αυτά, τα περισσότερα χρησιμοποιούν ως καύσιμο τη βενζίνη ή υβριδικό σύνολο. Αντίθετα, το diesel καταποντίζεται μήνα με τον μήνα.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως, το διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2021, πουλήθηκαν ανά την επικράτεια 95.262 νέα επιβατικά οχήματα, με την αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι να αγγίζει το 27,8%.

Τα στελέχη της αγοράς είναι βέβαια πως η χρονιά θα κλείσει με πάνω από 100.000 πωλήσεις. Προφανώς, αν δεν υπήρχε η κρίση με τα τσιπς, οι ταξινομήσεις θα εκτινάσσονταν σε πολύ υψηλά επίπεδα.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...