Μητσοτάκης: Τέλος τα αυτοκίνητα βενζίνης και diesel στην Ελλάδα το 2030

Βαρυσήμαντη δήλωση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωσε πως το 2030 θα σταματήσει οριστικά η πώληση νέων επιβατικών αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης

  • -
  • -

Κατά τη διάρκεια της σημερινής τακτικής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε λόγο για την «πράσινη ατζέντα» και τις τέσσερις τολμηρές μεταρρυθμίσεις που αφορούν το περιβάλλον και τον ενεργειακό προσανατολισμό της χώρας προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

prime minister-1

H Ελλάδα αποκτά για πρώτη φορά κλιματικό νόμο σύμφωνα με τις δηλώσεις του κυρίου Μητσοτάκη, με ένα νέο πλαίσιο που υπηρετεί, προφανώς, τις δεσμεύσεις της χώρας μας τις οποίες είχε επαναλάβει στη πρόσφατη σύνοδο του ΟΗΕ.

Στο σχέδιο του κλιματικού νόμου περιλαμβάνονται συγκεκριμένες δεσμεύσεις, μεταξύ των οποίων είναι και η απαγόρευση της πώλησης νέων ΙΧ που τροφοδοτούνται με κινητήρες εσωτερικής καύσης, δηλαδή βενζίνης και diesel, από το 2030.

Επίσης, από το 2025 όλα τα νέα ταξί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και το 1/3 των ενοικιαζόμενων οχημάτων, θα πρέπει να είναι ή ηλεκτρικά ή οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων.

prime minister-2

«Ξέρω ότι οι στόχοι αυτοί είναι φιλόδοξοι, είναι όμως αναγκαίοι και με το σχέδιο το οποίο έχουμε στη διάθεσή μας μπορούν να γίνουν και ρεαλιστικοί. Είναι άλλωστε πρωτοβουλίες στις οποίες πλέον ανταποκρίνονται όλοι οι Έλληνες και πρώτα και πάνω απ' όλα οι νέοι μας. Το αποδεικνύει, εξάλλου, η μεγάλη επιτυχία του προγράμματος «Εξοικονομώ», όπως και η γρήγορη μετατροπή των νησιών μας σε πράσινες, ενεργειακά αυτόνομες περιοχές.

«Αύριο θα βρεθώ στη Χάλκη, θα έχω την ευκαιρία να εγκαινιάσω την πρωτοβουλία GR - eco islands, η οποία θα δείξει ένα υπόδειγμα μετάβασης των μικρών και ύστερα των μεγάλων νησιών μας στην πράσινη εποχή. Kάτι το οποίο σημαίνει όχι απλά καθαρότερο περιβάλλον αλλά και φθηνότερο ρεύμα για όλους», υποστήριξε ο πρωθυπουργός. 

πηγή: ΑΠΕ

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...