Τι έδειξαν οι τοξικολογικές για το αλκοόλ στο αίμα του Mad Clip;

Δύο περίπου μήνες έπειτα από το μοιραίο τροχαίο στη Βουλιαγμένη, γνωστοποιήθηκαν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων του τράπερ

  • -
  • -

Με βάση τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το τηλεοπτικό κανάλι Mega, το ποσοστό αλκοόλ στο αίμα του Mad Clip τη νύχτα που έγινε το δυστύχημα ήταν στο 0,9% με όριο το 0,5%. Στον οργανισμό του άτυχου 34χρονου δεν εντοπίστηκαν άλλες ουσίες.

Το επιτρεπτό όριο με βάση τον νόμο ορίζεται στα 0,5 gr ανά λίτρο αίματος ή 0,25 gr ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα. Αυτό σημαίνει πως το μοιραίο βράδυ, ο τράπερ είχε καταναλώσει περίπου τρία ποτά στην εκδήλωση στην οποία είχε παρευρεθεί προηγουμένως, γι΄αυτό και το όριο στον οργανισμό του ήταν σχεδόν το διπλάσιο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ακόμη και στους συνήθεις χρήστες οινοπνεύματος αρκούν μικρές ποσότητες αλκοόλ για να επηρεαστούν η οδηγική ικανότητα και τα αντανακλαστικά του οδηγού. Όπως αποδεικνύεται από τα επίσημα στοιχεία σε όλη την Ευρώπη, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων.

Στην πραγματικότητα, τα όρια του αλκοόλ ώστε να οδηγήσει κανείς με ασφάλεια, πρέπει να είναι μηδενικά. Δεν είναι τυχαίο πως, σε ορισμένες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου, το ανώτατο όριο είναι μηδενικό. Με απλά λόγια, απαγορεύεται η οδήγηση ακόμη κι αν έχει καταναλώσει κάποιος έστω και ένα ποτό.

Θυμίζουμε πως, ο γνωστός τράπερ Mad Clip ή αλλιώς Πίτερ Αναστασόπουλος, έχασε την ζωή του στις 2:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης 2 Σεπτεμβρίου, στην περιοχή της Βουλιαγμένης. Το αυτοκίνητο του 34χρονου, μία Porsche 911, εξετράπη της πορείας του στο ρεύμα προς Πειραιά, με αποτέλεσμα να προσκρούσει αρχικά σε μία κολώνα φωτισμού και στην συνέχεια σε ένα δένδρο, όπου και ακινητοποιήθηκε.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...