H Polestar στοχεύει τις Tesla και Porsche

Η Polestar αντεπιτίθεται σε όλες τις κατηγορίες, έχοντας στα σκαριά τρία νέα αμιγώς ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων

  • -
  • -

Πολύ υψηλές βλέψεις φαίνεται πως έχει η σουηδική φίρμα κατασκευής πολυτελών ηλεκτροκίνητων οχημάτων, η οποία ανήκει στον όμιλο της Volvo. Μετά τα Polestar 1 και Polestar 2, η εταιρεία επιβεβαίωσε πως εξελίσσει τρία ολοκαίνουρια μοντέλα.

polestar 3

Το πρώτο θα λανσαριστεί με την ονομασία Polestar 3 και τοποθετείται στην κατηγορία των sport SUV, απέναντι από την Porsche Macan. Πρόκειται για ένα θαυμάσιο αισθητικά όχημα, που θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Volvo Cars στο Ridgeville της Νότιας Καρολίνας, στις ΗΠΑ. Βασίζεται στην πλατφόρμα SPA II, έχει κορυφαίες δυνατότητες συνδεσιμότητας, πρωτοποριακές τεχνολογίες και αναβαθμισμένο σύστημα αυτόνομης οδήγησης. Το λανσάρισμά του στην αγορά, προγραμματίζεται για το 2022.

Έναν χρόνο αργότερα θα ακολουθήσει το Polestar 4. Θα έχει παρόμοιο μέγεθος με αυτό της Porsche Cayenne και τροφοδοτείται από ηλεκτρικό σύνολο.

Τέλος, το Polestar 5 που θα κάνει ντεμπούτο το 2024 θα αποτελέσει τον αντίπαλο τον Tesla Model S και Porsche Taycan. Υιοθετεί τη φιλοσοφία του πρωτότυπου Precept και θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα της γκάμας.

ceo polestar

Ιδρυθείσα το 2017 από τη Volvo Cars και τη Zhejiang Geely Holding, η Polestar επιδιώκει να δραστηριοποιηθεί σε 30 αγορές τα επόμενα δύο χρόνια. Η βιώσιμη κινητικότητα είναι ο πυρήνας του στρατηγικού πλάνου της μάρκας. Στόχος της είναι να δημιουργήσει το πρώτο πραγματικά ουδέτερο κλιματικά αυτοκίνητο μέχρι το 2030. Με απλά λόγια, να φτιάξει ένα επιβατικό όχημα που δεν θα έχει κανένα αποτύπωμα άνθρακα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...