Δωρεάν διόδια στη Δυτική Ελλαδα - Μέχρι πότε ισχύει η παράταση

Η απόφαση ελήφθη με σκοπό τον περιορισμό του κόστους μετακίνησης, λόγω της διακοπής κυκλοφορίας στην ΠΑΘΕ, μεταξύ Αθηνών και Θεσσαλονίκης, και με δεδομένη την επιπλέον επιβάρυνση, που προκύπτει από την εναλλακτική αυτή διαδρομή.

  • -
  • -

Παρατείνεται έως την Τετάρτη στις 6 π.μ., η δωρεάν διέλευση των οχημάτων και στα δύο ρεύματα από τα διόδια στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και στη διασταύρωση της Εγνατίας Οδού με την Ιονία Οδό, ύστερα από εντολή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα και του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, Νίκου Ταχιάου.

Σκοπός της απόφασης είναι προφανώς ο περιορισμός του κόστους μετακίνησης, λόγω της διακοπής κυκλοφορίας στην ΠΑΘΕ, μεταξύ Αθηνών-Θεσσαλονίκης, εξαιτίας των τεράστιων ζημιών που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Daniel στο οδικό δίκτυο της χώρας (και όχι μόνο φυσικά), και με δεδομένη την επιπλέον επιβάρυνση που προκύπτει για τους οδηγούς από την εναλλακτική αυτή διαδρομή. Για παράδειγμα εάν κάποιος οδηγός επιχειρήσει αυτή τη στιγμή να ταξιδέψει από Αθήνα για Θεσσαλονίκη (ή και το αντίστροφο…) θα χρειαστεί να διανύσει σχεδόν 730 km απόστασης, από 528 km περίπου που θα ήταν κανονικά η συγκεκριμένη διαδρομή εάν δεν είχε σαρώσει τα πάντα στο πέρασμα του η κακοκαιρία Daniel.

Δείτε ακόμα: Στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η Αττική Οδός με προσφορά μαμούθ 3,2 δισ. 

 

Σημειώνεται ότι το κόστος για την ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. αναλαμβάνει το Δημόσιο, δυνάμει της Σύμβασης Παραχώρησης, ενώ θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση εάν απαιτηθεί τυχόν παράταση του έκτακτου αυτού μέτρου. Τέλος, η παραχωρησιούχος εταιρεία οφείλει να διατηρεί αναλυτική καταγραφή των διελεύσεων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...