Το πράσινο νησί: Ο ρόλος της Volkswagen στο πρώτο μεγάλο project Ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα

Η Volkswagen θα παίξει κομβικό ρόλο στην ανάπτυξη του ηλεκτροκίνητου project της Αστυπάλαιας, επενδύοντας σημαντικά ποσά.

  • -
  • -

Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες που φέρνει το νέο project ηλεκτροκίνησης στην Αστυπάλαια είναι η σύναψη συνεργασίας με το Volkswagen Group. O γερμανικός κολοσσός «βλέπει» προοπτικές στο όραμα του νησιού και για αυτό δεν άργησε να έρθει η συμφωνία, μέσα από την οποία το project κερδίζει πολλά.

Για αρχή, η Volkswagen διαθέτει έναν αριθμό ηλεκτροκίνητων οχημάτων για τις υπηρεσίες του νησιού. Αστυνομία, Λιμενικό, Πολιτική Αεροπορία θα οδηγούν ηλεκτροκίνητα Volkswagen ID.4, ενώ θα παραχωρηθεί και ηλεκτρικό σκούτερ της SEAT Mo, το eScooter 125 για κίνηση ακόμη και στα στενά σοκάκια του κάστρου.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΚΟΥΤΕΡ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ - ΤΙΜΕΣ

Στη συνέχεια η Volkswagen θα δώσει κι άλλα ηλεκτρικά οχήματα στις υπηρεσίες, όμως ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το πότε θα συμβεί αυτό, ούτε πόσα θα είναι τα οχήματα. Μέχρι στιγμής εγκατέστησαν φορτιστές ηλεκτρικών σε διάφορα σημεία του νησιού και αυτοί αναμένεται να πολλαπλασιαστούν με την κρατική επιδότηση (έως 500€) που δίνεται στους πολίτες.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ

Ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο βρίσκεται και στην τιμή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το κράτος προσφέρει έως 16.000€ επιδότηση αγοράς (12.000€ επιδότηση, 3.000€ απόσυρση παλαιού αυτοκινήτου +1.000€ σε περίπτωση τρίτεκνου, ΑμεΑ, πολύτεκνου) αλλά η Volkswagen θα ενισχύσει τα κίνητρα για τα μοντέλα της δικής της γκάμας. Πιο συγκεκριμένα, οι κάτοικοι του νησιού θα μπορούν να πάρουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της μάρκας σε τιμή κόστους!

Αργότερα, όταν περάσει η πρώτη φάση του project στην Αστυπάλαια θα αναπτυχθεί δίκτυο δοκιμών αυτόνομης οδήγησης για την εξέλιξη της τεχνολογίας σε πραγματικές συνθήκες. Σε συνδυασμό με το υβριδικό σύστημα παραγωγής ενέργειας που θα βασίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στις ΑΠΕ, η Αστυπάλαια θα γίνει το πρώτο «πράσινο» νησί της Μεσογείου και μια βιτρίνα εξέλιξης και πρωτοπορίας της χώρας μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ PROJECT ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...