Έφτασε στην Ελλάδα η SEAT MO με το ηλεκτρικό eScooter 125

Το μηδενικό επίπεδο ρύπων, η άνεση στις καθημερινές μετακινήσεις και η εύκολη φόρτιση είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας για το SEAT Mo eScooter 125 που σύντομα έρχεται και στην Ελλάδα.

  • -
  • -

Από την 1η Ιουνίου του 2021, η SEAT MΟ ξεκινάει την πορεία της στην ελληνική αγορά. Το όραμα της μάρκας είναι να προσφέρει αξιόπιστα, εύχρηστα και νεανικά οχήματα μετακίνησης εντός πόλης και το eScooter 125 θα είναι το πρώτο δίτροχο με το οποίο θα ξεκινήσει η προσπάθεια. Σύμφωνα με τη SEAT MO το πρόβλημα των μεγάλων αστικών κέντρων με τις μετακινήσεις, είναι μεγάλο. Η ρύπανση αυξάνεται συνεχώς, το κυκλοφοριακό εντείνεται και η έλλειψη θέσης στάθμευσης αποτελεί μέρος της καθημερινότητας όλων μας.

Παράλληλα με αυτό, η αγορά διαρκώς αλλάζει. Πλέον το ποσοστό νέων κάτω από 35 ετών που δεν έχουν δίπλωμα οδήγησης είναι πολύ μεγάλο, ενώ η μέση ηλικία απόκτησης του πρώτου αυτοκινήτου έχει πάει στα 38 χρόνια, από τα 33 έτη που ήταν. Το SEAT MO eScooter 125 είναι μια φρέσκια πρόταση για τις αστικές μετακινήσεις μας που διατηρεί όλα τα πλεονεκτήματα των γνωστών μας scooter, αλλά προσθέτει επιπλέον πόντους άνεσης και σεβασμού προς το περιβάλλον.

Το “125” στο όνομά του προφανώς δεν αντιπροσωπεύει τον κυβισμό του κινητήρα, καθώς χρησιμοποιείται ηλεκτροκινητήρας. Βρίσκεται εκεί για να υποδηλώσει την κατηγορία που εντάσσεται το scooter, η ίδια με τα μοντέλα που χρησιμοποιούν κινητήρες βενζίνης 125 κυβικών εκατοστών. Το SEAT MO eScooter 125 έχει απόδοση 12,2 ίππων και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 95 χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας. Η άμεση παροχή της ροπής από τον ηλεκτροκινητήρα μεταφράζεται σε γρήγορες επιδόσεις και υψηλή ανταπόκριση στις εντολές του δεξιού καρπού.

Τα πρώτα 50 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα. Ο ηλεκτροκινητήρας τροφοδοτείται από μια μπαταρία 5,6 kWh και προσφέρει αυτονομία μέχρι και 137 χιλιόμετρα ανά φόρτιση, ενώ το ασύγκριτο πλεονέκτημα του ηλεκτρικού scooter έγκειται στην ύπαρξη αφαιρούμενης μπαταρίας που επιτρέπει στον αναβάτη να την πάρει μαζί του και να τη φορτίσει στο σπίτι, αν δεν παρκάρει σε γκαράζ με πρίζα για απευθείας σύνδεση με το δίκτυο.

Με βάρος στα 40 κιλά, η μπαταρία βγαίνει και μεταφέρεται σαν βαλίτσα. Το ηλεκτρικό scooter μαζί με τη μπαταρία, ζυγίζει 150 κιλά. Η ύπαρξη ηλεκτροκινητήρα δίνει ακόμη μια δυνατότητα στο SEAT MO eScooter 125, παντελώς άγνωστη για την κατηγορία: την κίνηση με όπισθεν. Για ευκολότερους ελιγμούς, ο αναβάτης επιλέγει την κίνηση προς τα πίσω και δεν χρειάζεται να τραβά με το σώμα του το δίτροχο.

Στη χώρα μας το SEAT MO eScooter 125 θα ξεκινά από τις 6.790€ σε λευκό χρώμα και από 6.890€ σε γκρι και κόκκινο. Παράλληλα η αγορά του ηλεκτροκίνητου scooter πριμοδοτείται με 800€ μέσω του προγράμματος κινούμαι ηλεκτρικά. Μπορεί να αποκτηθεί με χρηματοδότηση μέσω της Volkswagen Financial Services, στην οποία προβλέπεται:

  • Επιτόκιο 6,9% (+εισφορά 0,6%)
  • Ελάχιστη προκαταβολή 0%
  • Διάρκεια από 12 έως 60 μήνες
  • CPI A/B/Γ (προστασία δανείου)
  • Προαιρετική ασφάλεια

Με βασική τιμή στις 6.790€, 20% προκαταβολή (1.350€), σε 60 μήνες αποπληρωμή (με 6,9% επιτόκιο) και με υπολογισμό της κρατικής επιδότησης, η αποπληρωμή του SEAT MO eScooter 125 γίνεται με 3,5€ την ημέρα! Τέλος, έχουν ήδη έρθει διάφορα αξεσουάρ κομμένα και ραμμένα για το eScooter 125, που αναβαθμίζουν την καθημερινή εμπειρία χρήσης του, όπως έξτρα ανεμοθραύστης, κουβέρτα ποδιών, μπαγκαζιέρα 39 λίτρων, κλειδαριές, βάση στήριξης κινητού τηλεφώνου, γάντια, κράνη και πολλά πολλά ακόμη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...