To Ηλεκτρικό πείραμα στην Αστυπάλαια - Όσα πρέπει να ξέρεις

Πώς θα αλλάξει το νησί - Όλα όσα είπε στο GOCAR ο Αντιδήμαρχος για το πρώτο μεγάλο project Ηλεκτροκίνησης

  • -
  • -

Σήμερα, Τετάρτη 2 Ιουνίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώσει στην Αστυπάλαια το αναλυτικό σχέδιο της κυβέρνησης για το πρώτο μεγάλο project Ηλεκτροκίνησης και πράσινης ενέργειας, με στόχο το σχεδόν μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα του νησιού. Θυμίζουμε πως το project “Astypalaia 4.0” θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Volkswagen Group.

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ-ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ: Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ VOLKSWAGEN ΣΤΟ PROJECT

Το GOCAR επικοινώνησε με τον Αντιδήμαρχο Αστυπάλαιας, Γιώργο Σάββα, ο οποίος μας είπε ότι εκτός των κινήτρων αντικατάστασης του στόλου αυτοκινήτων του νησιού με καινούρια ηλεκτρικά οχήματα, στόχος είναι επίσης η ανάπτυξη της συγκοινωνίας και ενός προγράμματος car sharing, με ηλεκτρικά αυτοκίνητα και δίκυκλα. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τα περίπου 1.400 οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Αστυπάλαια, θα περιοριστούν στα 900 οχήματα περίπου, με πολύ μεγάλο αριθμό αυτών να είναι ηλεκτρικά.

Οι οικογένειες στο νησί δεν θα χρειάζονται πλέον δεύτερο αυτοκίνητο λόγω της ανάπτυξης στις συγκοινωνίες και τις υπηρεσίες car sharing, οπότε θα αναβαθμιστεί η ποιότητα μετακίνησης με λιγότερη κίνηση οχημάτων, ειδικότερα κατά την περίοδο υψηλού τουρισμού. Με λίγα λόγια, ο Δήμος Αστυπάλαιας φέρνει το αύριο των μετακινήσεων, σήμερα, με ένα πλάνο που θα ωφελήσει πολλαπλά την τοπική κοινωνία.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΚΟΥΤΕΡ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ - ΤΙΜΕΣ

Στο επίκεντρο της μετεξέλιξης της Αστυπάλαιας σε έξυπνο και βιώσιμο νησί βρίσκεται ένα εντελώς νέο, προηγμένο σύστημα με υπηρεσίες ψηφιακής κινητικότητας. Μαζί με τους τοπικούς συνεργάτες, μέρος της παραδοσιακής δραστηριότητας ενοικίασης οχημάτων θα μετατραπεί σε υπηρεσία κοινής χρήσης οχημάτων, με τα ηλεκτρικά σκούτερ SEAT Mo, ηλεκτρικά ποδήλατα και ηλεκτρικά αυτοκίνητα του ομίλου Volkswagen.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ PROJECT ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ


 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...