Δοκιμή: Ποιο ΜΧ προτιμάς; Το αυθεντικό roadster MX-5 ή το ηλεκτρικό SUV MX-30; - Δες τι ψηφίσατε

Μήπως το MX αποτελεί πλέον το ακρώνυμο που θα συνδυάζουμε με το νέο SUV ή το κοινό του μικρού πισωκίνητου συνεχίζει ακάθεκτο;

  • -
  • -

Το ιαπωνικό roadster MX-5 έχει αδιαμφησβήτητα κερδίσει μία θέση στο hall-of-fame των φτηνών, διασκεδαστικών και οδηγοκεντρικών κατασκευών, με το όνομα του να συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του μέχρι και σήμερα, 30+ χρόνια μετά την παρουσίαση της πρώτης γενιάς. Οι δεκαετίες περνάνε όμως, οι καιροί αλλάζουν και μαζί τους αλλάζουν και οι τάσεις της εποχής.

Η σημερινή αυτοκινητοβιομηχανία πασχίζει να ενστερνιστεί την ηλεκτροκίνηση το συντομότερο δυνατόν, ενώ η «μόδα» επιβάλλει τον crossover χαρακτήρα, επιτρέποντας έτσι σε σχετικά νεοσύστατες κατηγορίες αυτοκινήτων, όπως τα B-SUV να αναπτυχθούν εκθετικά. Και κάπως έτσι, τα γράμματα MX παύουν λοιπόν, να κοσμούν μόνο το πίσω μέρος ενώ διθέσιου, πισωκίνητου roadster και βρίσκουν θέση πάνω σε ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο crossover που φέρει το όνομα MX-30.

Δύο τελείως διαφορετικά μοντέλα, με φιλοσοφία που απέχει… έτη φωτός. Εσείς όμως, ποιο προτιμήσατε;

Αναλυτική βαθμολογία:

  1. Mazda MX-5 RF – 80%
  2. Mazda MX-30 – 20%

*τα ποσοστά ισχύουν την στιγμή συγγραφής του συγκεκριμένου άρθρου. Επειδή το αφιέρωμα είναι live, τα νούμερα ενδέχεται να αλλάξουν.

Αν δεν έχετε ψηφίσει ακόμη, μπορείτε να το κάνετε εδώ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...