Προσιτά ηλεκτρικά μοντέλα από τη Skoda

Η τσέχικη μάρκα συνεχίζει ως η προσιτή επιλογή του VW Group και στην ηλεκτρική εποχή

  • -
  • -

H Skoda διατηρεί την θέση της εντός του Volkswagen Group ως το πιο VFM brand και στην μετάβαση προς την ηλεκτρική εποχή, με πληθώρα οικονομικών νέων μοντέλων και εκδόσεων να είναι στα σκαριά. Η τσέχικη μάρκα έχει τεθεί ήδη επικεφαλής στην ανάπτυξη αγοραστικού κοινού για λογαριασμό του Ομίλου VW σε μέρη όπως η Ινδία, η Ρωσία και η Βόρεια Αφρική, ενώ σκοπεύει να ενισχύσει την θέση της και σε άλλα μέρη του κόσμου, διευρύνοντας την γκάμα της με οικονομικές λύσεις.

Σύμφωνα με τον CEO, Thomas Schafer, η Skoda έχει θέσει της εξής προτεραιότητες για τα επόμενα χρόνια:

  • Διεύρυνση της γκάμας με έμφαση στις entry-level κατηγορίες.
  • Προσθήκη οικονομικών, εισαγωγικών εκδόσεων σε κάθε ένα από τα ήδη υπάρχοντα μοντέλα.
  • Επιμονή σε «ασυνήθιστα» για την σημερινή αγορά μοντέλα όπως το Fabia Combi (station wagon μικρής κατηγορίας), καθώς αναδεικνύουν τον υποστηρικτικό χαρακτήρα της Skoda στην οικονομική μετακίνηση.

Η επόμενη γενιά του Fabia, όπως έχουμε ήδη πει, αναμένεται να παρουσιαστεί τον ερχόμενο Μάιο, αλλά αντίθετα με τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας, δεν πρόκειται να εξοπλιστεί με κάποια εξηλεκτρισμένη μονάδα ισχύος, λόγω της εστίασης στην μείωση του κόστους εξέλιξης και κατά συνέπεια, απόκτησης. Μία αντίστοιχη λογική έχει ακολουθήσει και η Toyota, με την επόμενη γενιά του Aygo να είναι αποκλειστικά βενζινοκίνητη.

Μετά το λανσάρισμα του αμιγώς ηλεκτρικού Enyaq iV, η Skoda στρέφει την προσοχή της στην παραγωγή ενός μικρότερου και οικονομικότερου ηλεκτρικού μοντέλου, το οποίο θα πατά πάνω στην MEB πλατφόρμα. Στα ηλεκτρικά μοντέλα που περιμένουμε τα επόμενα χρόνια από την τσέχικη μάρκα περιέχονται αυτοκίνητα όπως το ετεροθαλή αδερφάκι του Volkswagen ID.3, αλλά και ο διάδοχος του μικρού Citigo-e iV, ο οποίος θα βασίζεται στην νέα πλατφόρμα που εξελίσσει η SEAT, με κωδική ονομασία MEB-Lite.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...