Στρατηγικό πλάνο BMW: Σημαντικές αλλαγές στα ηλεκτρικά από το 2025

Στόχος οι 2 εκατομμύρια πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το 2025

  • -
  • -

Πολυάσχολη εβδομάδα αυτή για την BMW και το BMW Group, με την μία αποκάλυψη να διαδέχεται την άλλη. Από την παρουσίαση της τελευταία γενιάς του iDrive, έως την αποκάλυψη των εκδόσεων για την BMW iX SUV, αλλά και νέων πληροφορίων για την πολυαναμενόμενη i4. Τα νέα όμως δεν τελειώνουν εκεί. Σειρά έχει το στρατηγικό πλάνο του ομίλου, με τα ηλεκτρικά να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις επόμενες φάσεις του σχεδίου.

Με την κωδική ονομασία “Neue Klasse” (Νέα Κλάση) ως φόρο τιμής στα άκρως επιτυχημένα σεντάν και κουπέ μοντέλα της γερμανικής εταιρείας, τα οποία πωλήθηκαν τις δεκαετίες του ’60 και του ’70, αυτή η νέα εποχή οχημάτων για την BMW θα περιλαμβάνει μία νέα γενιά ηλεκτρικών μονάδων ισχύος, τελείως διαφορετική προσέγγιση στο θέμα της βιωσιμότητας και παρουσίαση μίας νέας πλατφόρμας λογισμικού.

Πρόκειται για την τρίτη φάση στο πλάνο εξηλεκτρισμού της εταιρείας, η οποία θα ξεκινήσει από το 2025 κι έπειτα, αν και μέχρι τότε η BMWέχει θέσει μερικούς αρκετά υψηλούς στόχους που θα ήθελε να πετύχει. Αρχικά, μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς οι άνθρωποι της Βαυαρικής μάρκας ισχυρίζονται πως θα έχουν τον μεγαλύτερο στόλο οχημάτων ικανών να εγκαταστήσουν νέες λειτουργίες και αναβαθμίσεις μέσω ασύρματων update.

Επίσης, μέσα στα επόμενα 4 χρόνια στόχος είναι πάνω από το 50% των πωλήσεων του Group παγκοσμίως, να αφορούν αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα, γεγονός που θα τους επιτρέψει να φτάσουν τις 2 εκατομμύρια πωλήσεις EV παγκοσμίως μέχρι το 2025. Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα μειωθούν σταδιακά, κινούμενοι παράλληλα με το πλάνο εξηλεκτρισμού της εταιρεία, ενώ τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα θα αυξάνονται κατά 20% ετησίως από το 2025 έως το 2030.
ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΝΕΑ BMW iX3 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μέχρι το 2023 το Group θα έχει 12 πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα προς πώληση σε παγκόσμια κλίμακα, προσφέροντας τουλάχιστον ένα στο 90% των κατηγοριών αυτοκινήτου που κυκλοφορούν. Μέρος αυτής της στρατηγικής είναι και η απόφαση που θέλει την MINI να είναι η πρώτη μάρκα του BMW Group που θα προσφέρει αποκλειστικά και μόνο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, καθώς το 2025 θα παρουσιαστεί το τελευταίο μοντέλο της μάρκας το οποίο θα εξοπλίζεται με ΚΕΚ. Τέλος, μέχρι το 2030 η BMW θέλει να έχει μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά 40% σε όλα τα μοντέλα της, έτσι ώστε να εξισορροπήσει τον περιβαλλοντολογικό αντίκτυπο της παραγωγής των μπαταριών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...