iDrive 8: Αυτή είναι η νέα γενιά infotainment της BMW

Με εντυπωσιακή κυρτή οθόνη, ενισχυμένες φωνητικές εντολές και πληθώρα νέων λειτουργιών

  • -
  • -

Το τελευταίας γενιάς infotainment της BMW, iDrive 8, σκοπεύει να παρέχει μία ακόμη καλύτερη εμπειρία χρήστη από το iDrive7 που ξέραμε μέχρι σήμερα, με ενισχυμένο λογισμικό αναγνώρισης φωνής, μεγάλη οθόνη αφής και μυριάδα νέων λειτουργιών. Και ναι, ο περιστροφικός διακόπτης που όλοι αγαπήσαμε συνεχίζει να υπάρχει και στην νέα γενιά.

Το iDrive 8 θα κάνει το ντεμπούτο του μέσα στο 2021 με ενσωματωμένο στις νέες αμιγώς ηλεκτρικές iX SUV και i4 sedan, πριν εξαπλωθεί και στην υπόλοιπη για γκάμα της Βαυαρικής εταιρείας. Στις πρώτες δύο υλοποιήσεις που μόλις αναφέραμε, η διεπαφή θα πραγματοποιείται μέσω μίας κυρτής οθόνης που θα καλύπτει όλο το ταμπλό και θα συνδυάζει έναν πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών με μία, ακόμη μεγαλύτερη, κεντρική οθόνη 14,9 ιντσών.

interior

Καθημερινά, όλο και περισσότεροι κατασκευαστές αντικαθιστούν τους φυσικούς διακόπτες και τα φυσικά πλήκτρα με χειριστήρια αφής, οπότε η διατήρηση του χαρακτηριστικού πλέον, περιστροφικού διακόπτη και στην νέα γενιά του iDrive αποτελεί σημαντικό γεγονός και παράλληλα ανακούφιση για πολλούς αγοραστές της γερμανικής μάρκας που συνήθισαν στην ευκολία που προσφέρει. Αν και το iDrive 8 φέρει περίπου τα μισά πλήκτρα σε σχέση με τον προκάτοχο του, οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να διαλέξουν ανάμεσα σε χειριστήρια φυσικά ή αφής και φωνητικές εντολές.

interior

Η BMW έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αλληλεπίδραση μέσω διαλόγου αλλά και στο σύστημα αναγνώρισης φωνής του νέου infotainment, γενικότερα. Το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης το οποίο ονομάζεται BMW Intelligent Assistant, μπορεί να απεικονίσει τον εαυτό του στην οθόνη του infotainment, ενώ μάλιστα μπορεί να ξεχωρίσει ακόμη και ποιος επιβάτης δίνει την φωνητική εντολή. Ο χρήστης μπορεί να το ονομάσει όπως ο ίδιος επιθυμεί, ενώ είναι ικανό να χειριστεί ακόμη και συστήματα του αυτοκινήτου όπως ο κλιματισμός.

interior

Άλλη μία σημαντική προσθήκη του νέου iDrive 8 αφορά την διευρυμένες επιλογές εξατομίκευσης των νέων BMW ID και My Modes, με το δεύτερο να αντικαθιστά ουσιαστικά το BMW ConnectedDrive που ξέραμε μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με την εταιρεία, το BMW ID σύντομα θα μπορεί να μεταφερθεί από ένα όχημα σε ένα άλλο χάρη στα over-the-air updates.

Λειτουργίες όπως τα Apple CarPlay και Android Auto συνεχίζουν να είναι διαθέσιμα ενώ υπάρχει και η δυνατότητα σύνδεσης 5G. Τέλος, εξωτερικές εφαρμογές επικοινωνίας και μουσικής (βλέπε Spotify) θα βρίσκονται ήδη ενσωματωμένες εντός του συστήματος.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...