Η Ελλάδα έχει τα γηραιότερα λεωφορεία στην Ευρώπη

Η αμέσως επόμενη χώρα από εμάς έχει πάνω από 4 χρόνια νεότερο στόλο κατά μέσο όρο

  • -
  • -

Η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτου (ACEA) έδωσε στη δημοσιότητα μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έρευνα που αφορά τα αυτοκίνητα κάθε κατηγορίας και είδους που κυκλοφορούν στην Ευρώπη. Τα συμπεράσματα και τα νούμερα αφορούν το 2019 σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Εντύπωση έκαναν τα ευρήματα που αφορούσαν την κατηγορία των λεωφορείων. Αρχικά να πούμε πως, ενώ συνολικά στην Ευρώπη βρίσκονται περίπου 692.207 λεωφορεία, σχεδόν τα μισά εξ αυτών βρίσκονται σε μόλις τρεις χώρες: Πολωνία, Ιταλία και Γαλλία. Άσχημα όμως φαίνεται να είναι τα νέα για την Ελλάδα. Σύμφωνα με την έρευνα, η μέση ηλικία οχημάτων τέτοιας κατηγορία σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι στα 11,7 χρόνια. Τα νεότερα της παρέας βρίσκονται στην Αυστρία, με μέσο όρο ηλικίας, μόλις 4,8 έτη, ενώ τελευταία και καταϊδρωμένη έρχεται η Ελλάδα, με μέσο όρο ηλικίας τα 19,9 χρόνια.

Σκεφτείτε μόνο πως από το 2010 έως το 2019, προστέθηκαν μόλις 316 λεωφορεία στον συνολικό μας στόλο, με τα υπόλοιπα 26.435(!) να έχουν ηλικία πάνω από 10 έτη. Η αμέσως επόμενη χώρα από εμάς είναι η Πολωνία, με μέσο όρο ηλικίας στόλου τα 15,6 χρόνια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...