Πόσα εκατομμύρια αυτοκίνητα κυκλοφορούν στην Ελλάδα;

H ACEA δημοσίευσε έρευνα που δείχνει αύξηση των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στη χώρα μας

  • -
  • -
Πόσα εκατομμύρια αυτοκίνητα κυκλοφορούν στην Ελλάδα;

Η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτου (ACEA) έδωσε στη δημοσιότητα μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έρευνα που αφορά τα αυτοκίνητα κάθε κατηγορίας και είδους που κυκλοφορούν στην Ευρώπη. Τα συμπεράσματα και τα νούμερα αφορούν το 2019 σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Το 2019, λοιπόν, ο στόλος των επιβατικών αυτοκινήτων στην ευρωπαϊκή ένωση αυξήθηκε κατά 1,8% σε σχέση με το 2018, κάτι που σημαίνει πως στους ευρωπαϊκούς δρόμους κυκλοφορούν 242,7 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στη Ρουμανία (+7%), τη στιγμή που στη Γαλλία παρατηρήθηκε μείωση της τάξεως του 0,3%.


Όσον αφορά την Ελλάδα
, ακολουθώντας την τάση της ευρωπαϊκής αγοράς, παρατηρήθηκε αύξηση της τάξεως του 1,6%, κάτι που σημαίνει ότι στους ελληνικούς δρόμους το 2019 κυκλοφορούσαν 5.247.295 αυτοκίνητα. Αυτό μεταφράζεται σε 575 αυτοκίνητα ανά 1.000 κατοίκους. Μεγαλύτερη ήταν η αύξηση στα επαγγελματικά οχήματα, αγγίζοντας το 1,9%, με το συνολικό αριθμό να αγγίζει 906.798. Αντίστοιχα, μείωση (- 1,2%) παρατηρήθηκε στα φορτηγά, τα οποία συνολικά αγγίζουν τα 226.913.

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο και συμπέρασμα που προκύπτει από την έρευνα, είναι πως με μέσο όρο ηλικίας τα 16 έτη, στην Ελλάδα έχουμε έναν από τους γηραιότερους στόλους οχημάτων στην Ευρώπη. Μάλιστα, όσο περίεργο και αν ακούγεται ή μοιάζει, στη χώρα μας διαθέτουμε το μεγαλύτερο ποσοστό επιβατικών αυτοκινήτων με κινητήρα βενζίνης! Το 2019 το ποσοστό άγγιζε το 91,1%, την ώρα που τα πετρελαιοκίνητα μοντέλα αποτελούσαν μόλις το 8,1%!

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...