Όμιλος Stellantis: 39 ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα στην αγορά μέχρι τα τέλη του 2021

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του νέου σχήματος που προήλθε από τη συγχώνευση των Ομίλων Peugeot-Citroen και Fiat-Chrysler

  • -
  • -

Με τις μετοχές του Ομίλου Stellantis – της 4ης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας διεθνώς – να διαπραγματεύονται ήδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αλλά και σε αυτό της Νέας Υόρκης, ο CEO Carlos Tavares παρουσίασε διαδικτυακά το βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο πλάνο της εταιρείας.

Η Stellantis δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση των Ομίλων PSA (Peugeot, Citroen, Opel, DS Automobiles) και FCA (Fiat, Alfa Romeo, Abarth, Jeep, Chrysler) και έχει ως στόχο να δημιουργήσει συνέργειες ύψους 5 δισ. ευρώ, που θα περιορίσουν τα κόστη και θα αυξήσουν το περιθώριο κέρδους σε όλες τις μάρκες.


Όπως ανέφερε ο Tavares, αυτή τη στιγμή στην παραγωγή υπάρχουν 29 εξηλεκτρισμένα μοντέλα από όλες τις μάρκες, αριθμός που θα αυξηθεί σε 39 έως το τέλος του 2021. Επίσης είπε, ότι έως το 2025 κάθε μοντέλο θα έχει στη γκάμα του έστω μία εξηλεκτρισμένη έκδοση, ενώ η τιμή των βασικών εκδόσεων των αυτοκινήτων αναμένεται να μειωθεί λόγω των συνεργειών που θα γίνουν σε διάφορους τομείς (έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων, κοινές πλατφόρμες, αυξημένη παραγωγή κλπ).

Όσον αφορά το ενδεχόμενο διακοπής λειτουργίας κάποιων εργοστασίων, ο CEO της Stellantis είπε ότι δεν θα προβλέπεται το κλείσιμο μονάδας παραγωγής, ως αποτέλεσμα της συγχώνευσης.

Δείτε το διοικητικό συμβούλιο του Ομίλου Stellantis

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...