Ποιοι θα διοικούν τον κοινό Όμιλο PSA και FCA

Ανακοινώθηκε το 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου που θα γίνει ο τέταρτος μεγαλύτερος παγκοσμίως

  • -
  • -

Τη σύνθεση του 11μελούς Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Stellantis, ανακοίνωσαν η Fiat Chrysler Automobiles και το Groupe PSA. Όπως σας είχαμε ενημερώσει από τον περασμένο Ιούλιο, χρέη Προέδρου αναλαμβάνει ο John Elkann της οικογένειας Agnelli και Διευθύνοντος Συμβούλου ο Carlos Tavares, επικεφαλής του ομίλου PSA (Peugeot-Citroen-DS Automobiles-Opel).

Ο Όμιλος Stellantis θα έχει ετήσιες συνολικές πωλήσεις 8,7 εκατομμυρίων αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα να γίνει ο τέταρτος μεγαλύτερος στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Η συγχώνευση αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2021. Με απλούς υπολογισμούς και σύμφωνα με τα νούμερα του 2018, ο νέος κολοσσός της αυτοκινητοβιομηχανίας θα έχει έσοδα της τάξεως των 170 δις ευρώ και λειτουργικά κέρδη που θα ξεπερνούν τα 11 δις.

Η πλειοψηφία των μη-εκτελεστικών μελών του ΔΣ είναι ανεξάρτητοι, με την κάθε πλευρά να προτείνει 5 μέλη (συν ο Tavares στη θέση του CEO).

John Elkann (Chairman)
Robert Peugeot (Vice Chairman)
Henri de Castries (Senior Independent Director) 
Andrea Agnelli (Non-Executive Director)
Fiona Clare Cicconi (Non-Executive Director)
Nicolas Dufourcq, (Non-Executive Director)
Ann Frances Godbehere, (Non-Executive Director)
Wan Ling Martello (Non-Executive Director)
Jacques de Saint-Exupéry, (Non-Executive Director)
Kevin Scott (Non-Executive Director),
Carlos Tavares (Chief Executive Officer)

Το Stellantis προέρχεται από το λατινικό ρήμα «stello» και σημαίνει «φωτίζεται από τα αστέρια». Το όνομα Stellantis θα χρησιμοποιείται σε επίπεδο ομίλου, με κάθε εταιρεία να διατηρεί το δικό της όνομα και λογότυπο για τα προϊόντα της.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...