Toyota Yaris GR με 475 ίππους! (video)

Ο γνωστός βελτιωτικός οίκος HKS μεταμόρφωσε ολοκληρωτικά το νέο GR Yaris

  • -
  • -

Η συνεργασία ανάμεσα σε Gazoo Racing και τον ιαπωνικό βελτιωτικό οίκο HKS είναι γνωστή. Κάτι που σημαίνει πως μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι μερικά GR Yaris κατέληξαν στα κεντρικά της εταιρείας στο Fuji της Ιαπωνίας. Όπως με όλα τα μοντέλα της Toyota, έτσι και με το εκρηκτικό Yaris που είναι σχεδιασμένο σύμφωνα με την τεχνογνωσία που απέκτησε η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, η HKS φρόντισε να το αναβαθμίσει στα άκρα!

Καταρχήν, το αεροδυναμικό πακέτο είναι ακόμα πιο… εξεζητημένο σε σχέση με το «απλό» GR Yaris. Θα λέγαμε ότι φέρνει περισσότερο σε έκδοση προδιαγραφών WRC με το φαρδύ body kit και την τεράστια αεροτομή στο πίσω μέρος. Αντίστοιχα εντυπωσιακοί είναι οι τροχοί σε χρυσαφί χρώματα των 18 ιντσών με τα αγωνιστικά ελαστικά της Yokohama. Νέα είναι η ανάρτηση, και συγκεκριμένα της HKS, με διαφοροποιημένα σημεία στήριξης πίσω και νέα άκρα. Τέλος αναβαθμισμένο είναι και το σύστημα πέδησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΕΚΟΨΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ GR YARIS ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Όσον αφορά τον κινητήρα, το Yaris όπως το βλέπετε είναι ακόμα στο… πρώτο στάδιο εξέλιξης, με την απόδοση του να αγγίζει τους 475 ίππους, δηλαδή επιπλέον 210 σε σχέση με την απλή έκδοση. Για να γίνει αυτό, αυξήθηκε η πίεση του τούρμπο στα 2,7 bar, ενώ τοποθετήθηκε νέο ιντερκούλερ σχεδιασμένο αποκλειστικά για το συγκεκριμένο Yaris. Αλλάχθηκε το σύστημα εισαγωγής και το φίλτρο αέρα, ενώ ανάλογα ρυθμίστηκε και η κεντρική μονάδα διαχείρισης του κινητήρα. Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα η ισχύς του 3κύλινδρου κινητήρα να σκαρφαλώσει στους 375 ίππους! Και από προέρχονται οι 100 επιπλέον; Μα φυσικά από την προσθήκη μίας μπουκάλας νίτρο… Μάλιστα, σύμφωνα με τους τεχνικούς της HKS κινητήρας και κιβώτιο λειτουργούν άψογα παρά την αυξημένη ιπποδύναμη, και για αυτόν ακριβώς το λόγο ήδη δουλεύουν πυρετωδώς στην εξέλιξη για το δεύτερο στάδιο! Δείτε το σε δράση στο παρακάτω βίντεο. 



Πηγή: Speedhunters.com

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...