Να πληρώσω τώρα τα τέλη κυκλοφορίας ή να περιμένω τυχόν έκπτωση;

Τα ειδοποιητήρια έχουν ήδη αναρτηθεί στο taxisnet

  • -
  • -

Τα τέλη κυκλοφορίας αποτελούν ένα σταθερό έξοδο για κάθε ιδιοκτήτη οχήματος, το τελευταίο δίμηνο κάθε έτους. Μάλιστα, δίνεται παράταση λίγων εβδομάδων για την πληρωμή τους. Φέτος όμως βιώνουμε μία νέα πραγματικότητα, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Αρκετοί εργαζόμενοι είναι σε αναστολή εργασίας, όπως και αρκετές επιχειρήσεις που έχουν σταματήσει να λειτουργούν. Το κόστος για τα τέλη κυκλοφορίας είναι ένα επιπλέον βάρος για νομικά και φυσικά πρόσωπα που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Θεωρείται δεδομένο ότι η παράταση που θα δοθεί για την πληρωμή τους θα είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά, ίσως φθάσει και μέχρι το Φεβρουάριο.

Προς το παρόν το Υπουργείο Οικονομικών έχει αναρτήσει τα ειδοποιητήρια στο taxisnet και περιμένει να δει την πορεία που θα έχει η πληρωμή τους, πριν ανακοινώσει τις οποιεσδήποτε αποφάσεις του.

Πριν λίγες ημέρες μάλιστα, ο Υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο όχι μόνο παράτασης αλλά και έκπτωσης στα τέλη κυκλοφορίας, καθώς λόγω του lockdown μέσα στο 2020, αρκετά οχήματα έμειναν ακινητοποιημένα για μήνες. «Έχουμε δείξει ότι ακούμε τους προβληματισμούς της κοινωνίας, αντιδρούμε και λειτουργούμε έγκαιρα. Η έκπτωση στα τέλη κυκλοφορίας δεν είναι κάτι που αξιολογούμε αυτή τη στιγμή. Αλλά βλέπετε ότι αλλάζουν τα δεδομένα παγκοσμίως σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Οφείλουμε έγκαιρα, μεθοδικά και στοχευμένα να αντιδρούμε. Όταν φτάσει το τέλος του έτους, θα μπορέσω να τοποθετηθώ», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.

Να πληρώσω τώρα τα τέλη κυκλοφορίας ή να περιμένω;

Σύμφωνα με πληροφορίες του GOCAR, αν τελικά εντός του Δεκεμβρίου – ανάλογα και με τη διάρκεια του πανελλαδικού lockdown – αποφασιστεί έκπτωση στα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων, το Υπουργείο Οικονομικών θα ακολουθήσει δύο δρόμους:

Για όσους δεν έχουν καταβάλλει ακόμη τα τέλη κυκλοφορίας του 2021 θα υπάρξει έκπτωση ίση με τα 2/12 ή 3/12 των ετησίων τελών (που θα αντιστοιχεί στους μήνες ακινησίας)

Για όσους θα τα έχουν ήδη πληρώσει, θα υπάρξει συμψηφισμός με άλλες οφειλές των ιδιοκτητών τους στην εφορία (με βάση το ΑΦΜ στο οποίο είναι καταχωρημένα τα οχήματα).

Είναι πάντως πιο πιθανό να δοθεί έκπτωση για εταιρείες, οι οποίες αποδεδειγμένα βρίσκονταν σε αναστολή και τα οχήματά τους σε ακινησία, παρά σε ιδιώτες.

Αρκετοί λοιπόν προτίθενται να περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή για να δουν πόση θα είναι η παράταση και αν θα υπάρξει τελικά έκπτωση, πριν πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας.

Δεν θέλετε να πληρώσετε τα τέλη; Δείτε πώς θα καταθέσετε τις πινακίδες κυκλοφορίας

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...