Επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό για συνεργείο αυτοκινήτων;

Γύρισαν πίσω οδηγό που επιχείρησε από το Βόλο να πάει στη Λάρισα

  • -
  • -

Όπως σας έχουμε ενημερώσει έγκαιρα, και στο δεύτερο lockdown λόγω κορονοϊού επιτρέπεται η επίσκεψη τόσο σε συνεργείο αυτοκινήτων όσο και σε εκθέσεις, με αποστολή sms και επιλογή το 2 (ή συμπλήρωση του εγγράφου μετακίνησης).

Στην επαρχία όμως δεν έχουν όλες οι μάρκες εξουσιοδοτημένο συνεργείο σε κάθε νομό (ή περιφερειακή ενότητα όπως ονομάζεται πλέον). Με δεδομένη την απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό, πώς μπορεί ένας ιδιοκτήτης οχήματος να επισκεφθεί το εξουσιοδοτημένο συνεργείο;

Όπως μάθαμε, σε μία τουλάχιστον περίπτωση, η αστυνομία υποχρέωσε οδηγό που επιχείρησε να μεταβεί από το Βόλο στη Λάρισα για να πάει στο συνεργείο να επιστρέψει πίσω. Μάλιστα σε ανάλογες περιπτώσεις υπάρχει και ο κίνδυνος επιβολής του προστίμου των 300 ευρώ.

Το GOCAR έχει αποστείλει σχετικό ερώτημα στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το οποίο καθορίζει ποιες υπηρεσίες λειτουργούν στη χώρα εν μέσω καραντίνας. Παράλληλα, εισαγωγικές εταιρείες έχουν ζητήσει από το σύνδεσμό τους (το ΣΕΑΑ) να λάβει σχετική διευκρίνιση από την κυβέρνηση.

Μέχρι λοιπόν να ανακοινωθεί τι ισχύει, καλό είναι να αποφεύγετε τις μετακινήσεις εκτός νομού, καθώς ο κίνδυνος προστίμου… ελλοχεύει.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...