Lockdown: Aνοικτά συνεργεία και εκθέσεις αυτοκινήτων

Πώς θα τα επισκεφθείτε χωρίς να κινδυνεύετε να δεχτείτε πρόστιμο

  • -
  • -

Για δεύτερη φορά μέσα σε εννέα μήνες η Ελλάδα μπήκε σε καθεστώς lockdown για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού, με τα εμπορικά καταστήματα να είναι κλειστά. Από το μέτρο πάντως εξαιρούνται οι εκθέσεις και τα συνεργεία αυτοκινήτων, τα οποία λειτουργούν σε όλη την επικράτεια.

Αφενός τα συνεργεία εξυπηρετούν οχήματα τα οποία πρέπει να συντηρηθούν ώστε να είναι ασφαλή, αφετέρου οι εκθέσεις διεκπεραιώνουν πράξεις όπως αγορές ή ανταλλαγές οχημάτων.

Με όσες εκθέσεις επικοινωνήσαμε το πρωί της Δευτέρας 9 Νοεμβρίου 2020, είτε στην Αθήνα είτε στην επαρχία, μας ενημέρωσαν ότι λειτουργούν κανονικά. Ορισμένες πάντως με ελαφρά τροποποιημένο ωράριο.

Πώς θα μεταβείτε σε έκθεση ή συνεργείο χωρίς να δεχτείτε πρόστιμο

Η διαδικασία είτε μέσω αποστολής sms στο 13033 είτε μέσω βεβαίωσης μετακίνησης, είναι η επιλογή του κωδικού 2: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

Προσοχή: θα πρέπει πρώτα να κλείσετε μέσω τηλεφώνου ραντεβού με το συνεργείο ή την έκθεση, πριν μεταβείτε σε αυτό.

Καθώς επίσης δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, δεν μπορείτε να επισκεφθείτε συνεργείο ή έκθεση αυτοκινήτου που βρίσκονται εκτός του νομού κατοικίας σας.

Υπάρχουν πάντως και συνεργεία που διαθέτουν υπηρεσία παραλαβής του οχήματος από το σημείο που επιλέγει ο ιδιοκτήτης του και επιστροφής του, μετά το πέρας των εργασιών.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων:

Ενημερώνουμε τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις πως με βάση το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε η προσέλευση στις εκθέσεις αυτοκινήτων και στα συνεργεία είναι νόμιμη /επιτρέπεται. 
Συμπεριλαμβάνεται στην περίπτωση 2 των κατ' εξαίρεση μετακινήσεων (μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης). 
Τα μέλη του ΣΕΑΑ, επίσημοι εθνικοί και τοπικοί διανομείς, υποστηρίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία των μεταφορών.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...