Το τελευταίο ηλεκτρικό δημιούργημα της BMW ξεπερνά τα 300 km/h [Video]

Είναι αυτό που λέμε... "πετάει"!

  • -
  • -

Το τμήμα “i” της BMW συνεργάζεται τα τελευταία 3 χρόνια με την Designworks πάνω σε ένα πολύ ενδιαφέρον project. Τι είναι αυτό; Ένα νέας σχεδίασης wingsuit, το οποίο χάρη σε ένα σύστημα ηλεκτρικής πρόωσης αυξάνει την ταχύτητα και την διάρκεια της πτήσης.

Το σύστημα αποτελείται από δύο ανθρακονημάτινες φτερωτές, οι οποίες χρησιμοποιούν από έναν ηλεκτροκινητήρα 10 ίππων η κάθε μία. Στρέφονται περίπου με 25.000 στροφές ανά λεπτό, ενώ η αυτονομία τους φτάνει, τα όχι και τόσο εντυπωσιακά, 5 λεπτά. Τροφοδοτούνται από μία μπαταρία, ενώ όλο το σύστημα βρίσκεται σε ειδική βάση, στο στήθος του χρήστη.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε τον Αυστριακό αλεξιπτωτιστή Peter Salzmann, ο οποίος έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της εν λόγω συσκευής, να φτάνει και να ξεπερνά ταχύτητες των 300 km/h. Το όλο εγχείρημα αποτελεί μέρος της καμπάνιας της BMW, #NEXTGen, αποκορύφωμα της οποίας θα αποτελέσει η αποκάλυψη του αμιγώς ηλεκτρικού crossover iNext στις 11 Νοεμβρίου, ενώ ένα μυστηριώδες MINI θα ακολουθήσει στις 17 του ίδιου μήνα.


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...