Μπαταρίες που υπόσχονται 20% μεγαλύτερη αυτονομία!

Η εταιρεία InoBat Auto παρουσίασε την «έξυπνη» μπαταρία για ηλεκτρικά οχήματα που υπόσχεται σημαντικά μεγαλύτερη αυτονομία

  • -
  • -

H Inobat Auto παρουσίασε την πρώτη «έξυπνη» μπαταρία οχημάτων, η οποία συνδυάζει τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και υψηλής απόδοσης (HTP). Μετά από ένα χρόνο εξέλιξης και ερευνών, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Marian Bocek ανακοίνωσε πως η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η InoBat τους επιτρέπει να δημιουργούν σε μικρότερο χρονικό διάστημα πιο αποδοτικές μπαταρίες, αυξάνοντας το εύρος της αυτονομίας κατά 20%, και μάλιστα σε μοντέλα που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά. Ο Bocek ανέφερε ότι παράλληλα η συγκεκριμένη τεχνολογία επιτρέπει στην Inobat να μειώσει την εξάρτηση της από το κοβάλτιο, καθώς επίσης και να αυξήσει την ενεργειακή πυκνότητα των μπαταριών της στα 330 Wh/kg, με στόχο τα 1.000 Wh/I μέχρι το τέλος του 2023.

Η InoBat εξελίσσει τις μπαταρίες της στο κέντρο ερευνών που διαθέτει στο Voderady της Σλοβακίας, στο οποίο και θα παραχθούν οι πρώτες «έξυπνες» μπαταρίες το 2021. Μάλιστα, στα άμεσα πλάνα της εταιρείας είναι η κατασκευή ενός εργοστασίου αξίας ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, με στόχο το 2025 να μπορεί να προσφέρει μπαταρίες σε περισσότερα από 240.000 ηλεκτρικά οχήματα. Μάλιστα, αξίζει να σημειώσουμε ότι ο πρώην CEO της Aston Martin και COO της Nissan, Andy Palmer, αποτελεί μέλος της InoBat έχοντας τη θέση του αντιπροέδρου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...