Ο CEO της Stellantis προειδοποιεί για ελλείψεις σε μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων!

Ο Carlos Tavares πιστεύει ότι θα υπάρξει πρόβλημα με τον εφοδιασμό μπαταριών και μάλιστα αρκετά σύντομα

  • -
  • -

Ο επικεφαλής του Ομίλου Stellantis, Carlos Tavares, υποστήριξε πως με τα σημερινά δεδομένα και την τάση των Κατασκευαστών να στραφούν στην ηλεκτροκίνηση, η έλλειψη μπαταριών είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην αυτοκινητοβιομηχανία. Μάλιστα, δεν δίστασε να αναφέρει ότι το συγκεκριμένο θέμα θα προκαλέσει μεγαλύτερο πονοκέφαλο, ακόμα και από την προσπάθεια διατήρησης του κόστους κτήσης των ηλεκτρικών σε προσιτά επίπεδα.

 


ΜΑΘΕ ΕΔΩ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ CEO ΤΗΣ STELLANTIS

Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, οι αυτοκινητοβιομηχανίες εξηλεκτρίζουν το μεγαλύτερο μέρος της γκάμας τους, λανσάροντας όλο και περισσότερα μοντέλα που κάνουν χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας. Η ζήτηση είναι τεράστια, με αποτέλεσμα να έχει ήδη δημιουργηθεί πρόβλημα στον εφοδιασμό των αυτοκινητοβιομηχανιών. Μία λύση που εξετάζουν ή υλοποιούν κάποιες εταιρείες, είναι η δημιουργία υποδομών και εγκαταστάσεων, όπου θα κατασκευάζουν οι ίδιες τις μπαταρίες που χρησιμοποιούν. Κάτι τέτοιο όμως απαιτεί σημαντική επένδυση, όντας παράλληλα ένα αρκετά χρονοβόρο όσον αφορά την υλοποίηση του project. Ο Tavares υπολογίζει πως η έλλειψη σε μπαταρίες θα ξεκινήσει το 2025 ή το 2026 και θα έχει σαν αποτέλεσμα τη σημαντική εξάρτηση του δυτικού κόσμου από την Ασία.

 


ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ Η ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

Μάλιστα, δεν δίστασε να συμπληρώσει πως η έλλειψη μπαταριών θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στο κόστος των αυτοκινήτων, αφού σε καμία περίπτωση δεν θα μπορεί η τιμή τους να διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Ακόμα και αν οι αυτοκινητοβιομηχανίες περιορίσουν το περιθώριο κέρδους, αυτό θα έχει αλυσιδωτές αντιδράσεις στα έσοδα τους, προκαλώντας επιπλέον προβλήματα. Η Stellantis στοχεύει στη δημιουργία δικών της εγκαταστάσεων παραγωγής μπαταριών επενδύοντας στην ηλεκτροκίνηση και στοχεύοντας να ανταγωνιστεί την Tesla. Ο Tavares έχει δηλώσει πως το 2030 ο Όμιλος θα πρέπει να πουλάει 5 εκ. ηλεκτρικά οχήματα παγκοσμίως, όταν το 2021 ταξινομήθηκαν μόλις 400.000.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...